La neu emblanquina els punts més alts de la Comunitat Valenciana

En tots els casos es tracta de zones elevades, que superen els 1.000 metres per damunt del nivell del mar.
Neu a la Serra d'Aitana | Joan Àngel Ferrando (@MeteoBenillup)

 

La neu comença a deixar-se veure als punts més alts de la Comunitat Valenciana. Amb les primeres hores d'aquest temporal de fred i neu que arriba a la península Ibèrica, els flocs de neu estan caient a alguns punts de la província de Castelló. La intensitat de la nevada de moment és dèbil, i afecta municipis com Coratxà, a la Tinença de Benifassà (Baix Maestrat), o a la zona de la masia de Torremiró, a Morella (Els Ports). En els dos casos es tracta de zones elevades, a més de 1.000 metres per damunt del nivell del mar.

Per altra banda, la zona sud també ha quedat lleument enfarinada pel pas d'un front aquesta matinada. És el cas del cim d'Aitana, amb més de 1.500 metres d'altura, que hui ha despertat coberta d'una fina capa blanca. També ha nevat dèbilment, sense arribar a quallar, a la Serra de Serrella, ubicada cap als 1.300 metres per damunt del mar en els seus punts més alts.

Des de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) s'han pronosticat nevades dèbils a Castelló per als pròxims dies. Demà dimecres, les precipitacions a Castelló serien en forma de neu a partir dels 1.000-1.200 metres. Per a dijous la cota baixaria a l'interior de la província, deixant precipitacions en forma de neu a partir dels 800-1.000 metres.

Així mateix, Aemet ha anunciat per a demà dimecres l'alerta taronja per fortes ratxes de vent, que poden arribar a 110 km/h a les zones d'interior de les tres províncies, i de 90 km/h a la costa. L'avís s'activa des de les 6 de la matinada de demà fins a les 0.00 hores del dia 24, dijous. Aquest fenomen pot tindre especial incidència en les hores centrals del dia.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!