ÚLTIMA HORA

🔴 CORONAVIRUS: 899 casos en 144 localitats valencianes en només tres dies

Possible ona de calor la setmana que ve en tot el país i alertes per altes temperatures a la Comunitat Valenciana

Les temperatures arribaran o superaran els 40º a l'interior i s'arribaria als 35º en el litoral sud i mediterrani
Las temperaturas pueden superar los 40º en el interior | Archivo

 

Les temperatures s'han mantingut per baix de les habituals per l'època durant els últims dies en gran part de l'interior i sud-est del país. Una tendència que, segons indiquen els mapes, canviarà completament perquè, de cara a la setmana vinent, tindríem una gran ona de calor en tota Espanya.

Cal dir, però, que la calor ja està ben present a la Comunitat Valenciana i que durant el dia de hui la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha activat l'alerta sanitària per nivell alt o taronja en les comarques valencianes de La Costera i La Ribera Alta, on els termòmetres podrien superar els 39 graus de màximes.

Per a la setmana que ve ja, l'arribada d'una massa d'aire molt càlid procedent del nord d'Àfrica farà disparar els termòmetres en tota la península ibèrica i sud de França de dilluns a dimecres o dijous amb temperatures excepcionalment altes, amb especial afectació en el centre, sud i est del territori, per tant, la Comunitat Valenciana també es veurà afectada. Aquesta seria la segona ona de calor després de la primera a mitjan juny.

Temperatures fins a 40º o per damunt

Mapa de la llegada de aire muy cálido que podríamos tener la próxima semana | GFS

 

Segons indiquen els mapes a dia de hui, les temperatures ja començaran a pujar aquest cap de setmana en general, amb valors superant els 35º en molts punts del sud i del centre. Serà a partir del dilluns quan les temperatures trencaran el sostre dels termòmetres.

En general, les temperatures es mourien entre els 37º i els 42º en gran part del país, amb els valors més elevats en el centre i els valls meridionals habitualment més calorosos. En la costa mediterrània, els termòmetres se situarien entre els 30º i 35º amb una calor excepcional en aquesta zona.

Males notícies per al risc d'incendis

La ola de calor hará aumentar el riesgo de incendios | Archivo

 

Fins ara, la calor estiuenca no ha sigut excepcional i hem tingut alguns ruixats i tempestes de vesprada en diverses zones, especialment en el nord. Açò ha fet que el risc d'incendis s'haja mantingut bastant baix per l'època en gran part del país, especialment en la meitat nord.

No obstant açò, l'arribada d'aquesta possible ona de calor assecaria molt l'ambient i faria augmentar perillosament el risc d'incendis. Per a començar, el GVA 112 a la Comunitat Valenciana ha alertat de risc extrem i elevat a gran part del territori per al dia de demà, dijous 5 de juliol.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"ALERTA: València ha patit la nit de més calor de tota Espanya" "ATENCIÓ: L'oratge a la Comunitat Valenciana arriba a xifres de rècord"