Les tempestes de dimarts deixen forts aiguats i granís en la Comunitat Valenciana

Les zones més afectades han sigut l’interior de Castelló i molts punts de València. La mateixa capital ha patit una granissada amb alguns problemes en l’aeroport
Imatge del granís hui en Oliva | @nataliamellaman

 

Les fortes tempestes anunciades per este dimarts en la Comunitat Valenciana s’han complit i han afectat moltes zones des de Castelló i de València, incloguent la mateixa capital, a on un intens arruixó, acompanyat de granís ha caigut amb ganes i ha causat alguns estralls en l’aeroport de la ciutat, sense més conseqüències. De fet, l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha ampliat l’alerta groga per fortes pluges fins a la mateixa ciutat de València esta vesprada.

 

Els aiguats i el granís han afectat principalment l’interior de Castelló i molts punts de València. L’arc de tempestes ha començat en les parts més a l’oest de la Comunitat Valenciana i han anat avançant fins a la costa de la mitat nord, a on han arribat més desgastades en conjunt, si bé a l’àrea metropolitana de València encara han descarregat amb força.

 

En alguns casos de l’interior del Camps del Túria o els Serrans s’ha arribat a superar els 30 o, inclús, els 40 l/m², una xifra important que ha causat algunes xicotetes inundacions sense més conseqüències. En la Ciutat de València s’han rondat els 10 l/m² en alguns observatoris. En general, moltes dades s’han mogut entre els 5 i 10 l/m² i, en la majoria de punts costaners a on ha plogut, amb prou faena s’han arribat 1 o 2 litres, excepte en l’àrea de València.

 

Algunes inundacions puntuals, les xicotetes afectacions en l’aeroport de València, paisatges tenyits de blanc durant un espai breu de temps pel granís i un espectacle en el cel de llamps i trons són algunes de les imàtgens més espectaculars que ens deixen les tempestes i que arrepleguem a continuació:

 

 

Les tempestes se'n van i l'oratge millora

La bossa d’aire gelat Se'n va en les hores següents i això farà que les tempestes i arruixons entren mar a dins hui per acabar desapareixent, tot i que fins a la nit encara pot ploure en alguns punts de València, especialment. Demà dimecres tindrem un oratge molt més tranquil, amb sol i sense precipitacions.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!