Hi haurà temporals en el que resta de mes?

Durant la segona meitat de gener les temperatures seran baixes en quasi tota la Península i l'arxipèlag balear

Al gener del passat any gran part del país va patir les conseqüències de la borrasca Filomena, que va portar nombroses i duradores nevades sobretot en el centre i aquest peninsular. Però enguany l'escenari és totalment diferent, tal com afirma José Antonio Maldonado, director de meteorologia de Meteored.


La borrasca Filomena va ser molt adversa i així ho testifiquen els registres, destacant les grossàries de neu a La Pobla de Cérvoles (Lleida) amb 63 centímetres i de Cavacés (Tarragona) amb 57,4 cm. En el Roque de los Muchachos (Santa Cruz de Tenerife) es van alcançar 56 cm, en Madrid (Retiro) cerca de 53 cm, Toledo 51 cm i en Vilafranca (Castelló) es van acostar al mig metre.


Les temperatures més baixes es van donar en Torremocha del Jiloca (Teruel) amb -26,5 °C, en Bello (Teruel) amb temperatures de -25,4 °C, això com en Molina de Aragón (Guadalajara) on es va alcançar -25,2 °C.


No s'havia produït una borrasca de tal importància des de gener de 1971 i, després de 50 anys sense un succés semblant i seguint els models, és poc probable que torne a succeir.


Com serà la segona quinzena de gener?

 

Durant la segona meitat d'aquest mes, els termòmetres marcaran valors baixos en quasi tot el territori peninsular i l'arxipèlag balear amb gelades en quasi tot l'interior, quedant al marge la meitat occidental d'Andalusia, el litoral mediterrani i l'oest de Galícia almenys fins al dia 24. A Canàries hi haurà un ambient suau amb migdies lleugerament per damunt dels 20 °C i temperatures mínimes prop dels 16 o 17 °C.


En l'última setmana del mes, les gelades probablement continuaran produint-se en quasi tot el territori, amb possibilitat que es registren també algunes febles en capitals del sud-oest com Sevilla i Còrdova. En alguns punts es formaran bancs de boira duradors, sobretot en l'altiplà castellanolleonesa.


Les pluges seran escasses, aïllades i d'intensitat feble. Hi haurà una major probabilitat de precipitacions als Pirineus. També podria ploure lleugerament en el nord de l'arxipèlag canari.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Fa falta que ploga" "Ni rastre de Filomena 2.0"