Refrescada este cap de setmana amb ambient de plena tardor

Les temperatures baixaran en general i el fred serà més marcat de nit. Alguns canvis en el cel
L'ambient serà normal de plena tardor este cap de setmana | Arxiu

El temps patirà alguns canvis de cara als pròxims dies, coincidint amb el cap de setmana. L’arribada d’un front molt poc actiu entre dijous i divendres farà que el vent de mestral bufe amb ganes en Castelló, tot i que durarà poques hores i dissabte ja serà història. Obrirà la porta a una refrescada que ens portarà un ambient de plena tardor, amb més fred de nit i fresca de dia. Tot amb molt de sol, però amb algunes excepcions.

Baixada de les temperatures

El canvi de massa d’aire obrirà la porta a una refrescada que farà baixar les temperatures entre 2 i 4 graus en general, deixant arrere l’estiuet que ha durat molts dies. Tant divendres com el cap de setmana, la majoria de màximes es mouran entre 15º i 20º, inclús més baixes en zones interiors i de muntanya. Dissabte seria el dia en què els termòmetres tocarien fons, mentres que diumenge ja tornaran a pujar.

La fresca del dia donarà pas al fred de nit, ja que les mínimes també baixaran amb ganes i la majoria se situaran entre els 5º i 10º, si bé en l’interior i en la muntanya quedaran clarament per baix. En definitiva, ens haurem d’abrigar més durant les hores nocturnes amb valors normals per a l’època i d’ambient d’avançada tardor com toca, tot i que en alguns punts la sensació pot ser de principis d'hivern de nit.

Mapa de previsió per a este divendres | Aemet

Alguns canvis en el cel

Pel que fa a l’estat del cel, el sol serà el clar dominador, però divendres bufarà el mestral en les comarques de Castelló, localment amb força, amb tendència a desaparéixer dissabte donant pas a la calma. No obstant, hi haurà núvols baixos en punts de la costa de València i Alacant que divendres poden deixar alguna arruixó molt puntual i aïllat en les comarques alacantines. Poca cosa en unes jornades de calma.

De cara a la setmana vinent, pocs canvis hi haurà, amb temperatures que es mantindran amb lleugeres pujades i baixades i sol combinat alguns dies amb el pas d’intervals de núvols. No es veuen ni pluges ni fredorades a la vista.  

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Registrat un terratrèmol enfront del litoral de dos localitats valencianes" "Méteo Especial: Setmana anticiclònica, però amb algunes novetats i temps més mogut"