Setmana de ponents: temperatures d'estiu en ple febrer

Puedes leer esta noticia también en castellano pinchando en el botón 'Leer en español'
El temps solejat i les temperatures de primavera seran els protagonistes les pròximes jornades | Arxiu

Esta segona setmana de febrer vindrà caracteritzada per un ambient més propi d'abril. Els vents de ponent combinats amb una situació anticiclònica zonal, afavoriran que l'ambient es recalfe notablement, sobretot en la costa.

Tant este pròxim dilluns com dimarts, els cels radiants i el vent de ponent faran enfilar els termòmetres fins als 25ºC en moltes zones del litoral de valencià. A pesar d'això, pareix que, a partir de dimecres i en dies posteriors, les temperatures es normalitzaran amb l'arribada de més núvols i potser alguna gota.

Calorada durant el primer tram de la setmana

Este dilluns, els cels serens i l'ambient solejat predominaran en tot el territori valencià durant tota la jornada, però tindrem novetats en forma de vent de ponent feble que farà disparar els termòmetres fins a valors pròxims als 25ºC o puntualment superiors. La nit serà clarament menys freda.

Mapa de símbols previst per a este pròxim dilluns | Aemet

Esta situació de vents de ponent, també es mantindrà de cara a dimarts. Seguirem amb el cel seré, sense núvols durant tota la jornada pràcticament, i el sol, combinat amb este règim de vents terrers, tornarà a fer enfilar els termòmetres fins a valors que pareixeran més estiuencs que del mes de febrer.

Si bé dilluns s'arribarà en moltes zones als 25ºC, dimarts es podrien repetir estos valors i, fins i tot, pujar un poc més en alguns punts del litoral d'Alacant.

La calor afluixarà a mitjan setmana

Dimecres ens creuarà un front atlàntic molt poc actiu, però serà suficient per a portar més núvols, algunes gotes poc destacables en l'interior del territori valencià i una normalització de les temperatures. Els valors més elevats ja difícilment superaran els 20ºC en el millor dels casos i la majoria de temperatures màximes es mouran entre els 16 i els 18ºC, és a dir, de 5 a 7ºC menys que la jornada de dimarts.

Cap canvi de temps a la vista

Dijous i divendres, pareix que tornarà la bonança i el temps més solejat, encara que no repetirem els valors tan elevats d'este dilluns o dimarts. Els valors màxims quedaran al voltant dels 20ºC i durant les nits encara seguirà fent fred, amb molts valors per davall dels 10ºC, especialment en l'interior del territori.

També pots llegir...

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Estabilitat absoluta: seguix el sol i el bon temps" "Xicotets canvis abans de la calor: algunes gotes el dissabte però diumenge millora"