Tigres i lleons maltractats gaudixen de la neu en Villena

Altres espècies com els ximpanzés han estat al resguard en les seues instal·lacions
Els animals han gaudit de la neu que ha deixat Filomena | EFE

Tigres, lleons i altres animals que es recuperen de maltractament en el major centre de rescat d'animals exòtics del sud d'Europa, el AAP Primadomus de Villena, en la comarca de l'Alt Vinalopó (Alacant), han reptat hui al fred intens per a gaudir de les copioses nevades que ha deixat la borrasca Filomena en el sud-est peninsular.

Actualment, este centre disposa de 96 primats i 26 grans felins, i d'ells tigres i lleons s'han aventurat a eixir a l'exterior a pesar del temporal.

Per contra, altres espècies com ximpanzés han estat al resguard en les seues instal·lacions interiors, que estan preparades per a esta classe d'inclemències meteorològiques.

El primer centre espanyol reconegut

Això és així perquè els animals compten amb espais interiors habilitats amb calefacció, aigua, menjar i enriquiment ambiental per a estimular els seus sentits.

De 20 hectàrees de superfície en la serra de Salinas entre les províncies d'Alacant, Albacete i Múrcia, en este centre dirigit per Marta Merchán es rehabiliten física i emocionalment macacos, pumes, lleopards, lleons i tigres que han sigut víctimes del contraban i la tinença il·legal per tota Europa.

L'innovador recinte d'Alacant, va ser el primer centre espanyol reconegut per CITES (Comerç Internacional d'Espècies Amenaçades) i va ser avalat en 2009 per l'antropòloga anglesa Jane Goodall, premi Príncep d'Astúries 2003.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Actualització: Renfe suspén tots els trens amb origen o destinació a Madrid" "Atenció: Puja a roig l'avís per nevades en les províncies de València i Castelló"