Les sales VIP dels aeroports internacionals d’Alacant-Elx i València han estrenat per primera vegada un menú que combina el millor de les cuines francesa i mediterrània, dissenyat i elaborat diàriament per un cuiner amb una estrela Michelin.
El xef valencià José Manuel Miguel, de 46 anys i amb una estrella Michelin en el restaurant Beat de Calp, arriba de la mà de l’empresa alacantina de servicis turístics Esatur, que per 12 milions d’euros durant dos anys, prorrogables per altres dos més, s’ha adjudicat el concurs d’AENA de les dos sales VIP per a sumar-les a les que ja gestiona a l’Adolfo Suárez Madrid-Barajas, les Canàries, Astúries i Vigo.
En declaracions a EFE, José Manuel Miguel ha explicat que prepara setmanalment 1.500 quilos d’alta cuina per als bufets d’ambdós aeroports, en sengles menús de set plats que canviarà cada estació de l’any amb producte de temporada, sostenible, de qualitat i, sobretot, de “quilòmetre zero”. Per la sala VIP de l’Altet alacantí passen cada any uns 250.000 passatgers i 160.000 per la de Manises, xifres que creixen cada any.
Olleta alacantina, paella valenciana, arròs a banda, fideuà, vichyssoise de porros, pollastre guisat i calamarcets encebats amb nyoquis són alguns dels plats de la temporada de primavera, igual que pasta amb espinacs i bajoqueta bobby amb pesto de parmesà, cigrons amb espinacs i albergines rostides amb formatge feta, eleccions pensades per a oferir un “equilibri dietètic i nutricional”.
Plats Michelin per a deixar un bon record en el passatger
Amb els seus plats, el xef de Calp busca “un bon record” en els viatgers, tractant que disfruten a la terminal de “la millor fideuà, arròs o qualsevol altre plat” al final d’una estada a la Comunitat Valenciana on sovint el visitant “ha acabat menjant en qualsevol lloc i, a voltes, no massa bé”.
Encara que el servici és diferent del d’un restaurant de luxe, perquè es tracta d’un bufet, es procura cuidar els detalls per a aconseguir el mateix objectiu que Miguel busca en Beat: que els seus comensals disfruten d’“un viatge gastronòmic entre la tècnica francesa i el producte mediterrani”. “Volem que el client no es perda —ha indicat— i que sàpia el que està menjant a través d’una cuina elegant, fina i, com diuen els francesos, savoir faire (saber fer)”.
Un xef a mig camí entre Alacant i València
El fundador i director executiu d’Esatur, Jorge Rodríguez, ha explicat a EFE que, curiosament, el restaurant de Miguel es troba quasi equidistant entre els aeroports d’Alacant-Elx i València, i que la seua cuina és perfecta per a atendre un espai tan singular com la sala d’espera ‘premium’ dels passatgers.“Serà l’últim record que s’emportaran molts dels passatgers que visiten la Comunitat Valenciana: menjar-se una bona olleta o una fideuà a l’aeroport”, segons Rodríguez.