La Diputació invertirà 125.000 euros en la realització de 81 concerts de bandes de música a Castelló

El president José Martí destaca que "la pandèmia no serà un fre a l'aposta de la institució provincial per potenciar la realització d'actes culturals en el territori"

El president de la Diputació, José Martí, i la diputada provincial de Cultura, Ruth Sanz, han anunciat la realització d'una campanya de 81 concerts en el territori provincial, que requerirà una inversió de 125.000 euros, amb la qual l'equip de govern reitera el seu compromís amb la música i les societats musicals. Així li ho han traslladat a la presidenta de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat ValencianaDaniela González, i al seu equip directiu, en el transcurs d'una reunió que han mantingut en la seu de l'entitat musical a València.

Una reunió en la qual els responsables de la Diputació també han informat de "la suspensió per segon any consecutiu" del Certamen Provincial de Bandes i Trobades Comarcals, "davant la impossibilitat que els músics de les diferents bandes puguen realitzar els assajos previs que requereix un esdeveniment d'estes característiques".

Es dóna la circumstància que en estos moments, la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana està integrada per 81 entitats, que precisament seran les protagonistes de les actuacions que l'àrea de Cultura de la Diputació programe este estiu en les poblacions en les quals estan radicades".

El que ha fet l'equip de govern és "reestructurar part del nostre pressupost de Cultura perquè no es perda la partida que havíem destinat al Certamen Provincial de Bandes"

José Martí ha explicat que "estem davant una decisió conseqüent amb la filosofia que inspira l'acció de govern de l'actual Diputació progressista, que consisteix bàsicament a generalitzar els serveis i els drets en tot el territori". En este sentit, ha manifestat que "encara que som conscients de la il·lusió que existia en el sector de cara a la recuperació d'un certamen que ja va ser suspés l'any passat, la situació requeria una reacció perquè a la província de Castelló, ni volem, ni podem, estar dos anys sense música".

En similars termes s'ha pronunciat la diputada Ruth Sanz, qui ha destacat la importància de "portar la cultura als pobles de la província". La responsable de l'àrea de Cultura ha sigut taxativa en assegurar que "la música activa l'esperit humà, facilita la interacció entre les persones, evoca la vida i contribueix a la reactivació econòmica del territori perquè els moviments que emprenen les societats musicals generen impacte econòmic".

Segons ha conclòs el president Martí, "la pandèmia no serà un fre a l'aposta de la Diputació progressista per potenciar la realització d'actes culturals en el territori".

Els bombers s'hi han fet càrrec temporalment de custodiar-la, ja que com que no és un exemplar autòcton no pot deixar-se en el medi natural. En les pròximes hores la traslladaran a un centre de recuperació.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Practiques sexting? Fes-ho amb seguretat" "Animalistes protestaran contra la subvenció que reben les festes taurines valencianes"