La feina de la Infanta Cristina a Fundació LaCaixa podria estar en perill

CaixaBank realitzarà un ERE que podria afectar 2000 treballadors
Leer en español
La Infanta Cristina treballa actualment a la Fundació LaCaixa | València Diari

 

La infanta Crisitina no travessa la seua millor època. Al fet que el seu marit Iñaki Urdangarín estiga a la presó, es suma que ara ella podria perdre la seua feina en haver-se d’enfrontar a un ERE. La infanta Cristina ja fa un temps que viu a Suïssa, on es manté allunyada tot el possible del focus mediàtic al qual ha estat sotmesa tota la seua família durant els últims anys per culpa del cas Nóos i del judici al seu marit Iñaki Urdangarín.

 

Des que va traslladar-se a Suïssa amb els seus fills, les seues aparicions públiques han estat escasses i no se la veu molt en les seues visites a Espanya.

 

Tot i això, el seu nom ha saltat a la premsa en eixir a la llum que el seu treball a LaCaixa córrer el risc de desaparèixer. Actualment, la Infanta Cristina combina la seua labor a la Fundació LaCaixa, en la qual treballa des del 1992, amb la seua feina a Aga Khan Trust for Culture. CaixaBank està travessant una profunda crisi financera que ha obligat l’entitat a prendre decisions dràstiques.

 

Podrien acomiadar la Infanta Cristina

El passat 5 d’abril es reunia el Consell Directiu de CaixaBank a València per adoptar les mesures convenients amb l’objectiu de reflotar l’entitat bancària; i una de les mesures que està sobre la taula és realitzar un ERE, que provocaria l’acomiadament de més de 2000 treballadors.

 

Tot i que això encara s’està negociant, ha transcendit que un dels dirigents sindicals s’ha interessat per saber si la Infanta Cristina també estaria dins del paquet de les persones acomiadades; també ha volgut saber quin és el sou actual de la Infanta i per què hi ha directius cobrant tant mentre els treballadors són acomiadats.

 

La Infanta Cristina passejant per Ginebra | València Diari

 

Davant la polèmica, el president Jordi Gual ha hagut d'eixir a explicar la situació de la Infanta, aclarint que ella no és treballadora del banc, sinó de la Fundació LaCaixa, i per tallar qualsevol mena d’especulació ha afegit: «No és oportú comentar cap cosa». De moment, doncs, el lloc de feina de la Infanta no estaria en perill.

 

Quant guanya la Infanta?

Tot i que el sou de la Infanta és un enigma, el que sí que se sap és el salari que li va pagar la Fundació LaCaixa l’any 2013: 238.000 euros anuals, segons revelava ‘El Confidencial’ llavors. Amb aquests sous és normal que els representants sindicals es queixen dels sous que estan cobrant els directius mentre ells seran sotmesos a un ERE. Alguns s’han qüestionat: «El conseller delegat cobra 3,5 milions, per què?».

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

Comentaris