Detenen a un home per fer-se passat per metge en València

Afirma especialització en cardiologia, farcamologia i prova d'esforç per una universitat de València
Els metges atendran aquelles trucades que requereixin l'atenció d'un especialista en pacients infantils. | Getty Images

 

Agents de la Policia Nacional han detingut en València a un home de 44 anys, d'origen cubà, com a presumpte autor d'un delicte d'estafa, després d'anunciar-se en tres pàgines web com a doctor especialitzat en diferents àrees, com a farmacologia, cardiologia o prova de l'esforç, segons ha informat la Prefectura en un comunicat.

 

Les investigacions es van iniciar en tindre coneiximent els agents a través d'un Jutjat d'Instrucció de València d'un presumpte delicte d'intrusisme professional comés per un home, que s'anunciava com a doctor especialitzat en dos hospitals de València i en una clínica privada.

 

Durant les investigacions, els policies van comprovar que esta persona s'anunciava com a especialista de diferents disciplines, en tres pàgines web, a més de presentar referents del seu currículum com a experiència professional i ser llicenciat per una universitat de València.

 

No obstant això, els agents van descobrir que el sospitós no havia cursat cap carrera universitària en Espanya i que no existia cap expedient ni acadèmic ni personal amb el seu nom en cap universitat valenciana.

 

Tampoc havia realitzat cap tramitació d'expedient d'homologació de titulació oficial, ni títol oficial universitari en Espanya, ni títol estranger d'especialista en Ciències de la Salut, obtingut en un estat no membre de la Unió Europea.

 

Finalment, com que els agents no han pogut localitzar a cap pacient per a determinar la possibilitat de la tipificació dels actes realitzats com a intrusisme professional –tractant a malalts– la policia han detingut a l'home, únicament, com a presumpte autor d'un delicte d'estafa.

 

El detingut, amb antecedents policials, després de presentar declaració, ha sigut posat en llibertat, no sense abans ser advertit de l'obligació de comparéixer davant l'Autoritat Judicial quan siga requerit.

 

També pots llegir...

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!