Dos paparazzis condemnats a pagar 340.000€ per fotografiar la periodista Mariló Montero

Malgrat que el jutge entén que la periodista és un personatge públic, no empara la intromissió en la intimitat que cometeren els paparazzis
La presentadora i periodista Mariló Montero haurà de ser indemnitzada per Diego Arrabal | GTRES

Els tribunals del Civil declaren culpables els fotògrafs, Diego Arrabal i Gustavo González, pels delictes d'intromissió il·legítima en el dret a la intimitat i familiar i per intromissió il·legítima en el dret a l'honor, per intentar difondre imatges de la periodista Mariló Montero sense la part superior del biquini i fer insinuacions de la seua orientació sexual.


Com recull la sentència difosa per El Confidencial, els condemnats, propietaris de l'agència Código Press (Diegus SL), hauran de pagar a la coneguda comunicadora i una amiga 340.000€, 265.000 a la primera i 75.000€ la segona, el que suposa la indemnització més abundant que ha imposat la justícia espanyola per aquests tipus de delictes.


Els fets es remunten al Nadal de 2014 i principis de 2015, quan la periodista va decidir passar unes vacances amb la seua família a les Illes Maldives. Allí els paparazzis la fotografiaren en biquini quan va llogar un vaixell per a fer submarinisme amb els seus fills.


En la Pasqua del mateix any, la periodista va viatjar fins a Bora-Bora amb una amiga i els demandats prengueren imatges de les dues sense la part de dalt del biquini. Montero va aconseguir en el seu moment que un jutge imposara mesures cautelars contra la publicació en premsa d'aquestes imatges, malgrat que com reconeix la nova sentència contra els paparazzis "no han aconseguit que el públic es fera ressò de l'existència de les imatges".


No obstant això, l'agència va fer una sèrie de declaracions a diferents revistes on és descrivien les imatges i feien insinuacions de la vida sexual.


Per això el jutge del tribunal civil dictamina a favor de Montero per entendre que ha sigut sotmesa a una "persecució continuada", tot i que considera periodista un personatge públic, no troba d'acord a dret el fet que es capten imatges en moments íntims de la seua vida privada, sense interés públic, destinats a comercialitzar amb la seua imatge. A més a més, entén que l'orientació sexual d'una persona solament ha d'incumbir-la a ella mateixa i soles per ella ha de ser revelada.


Aquesta condemna suposa un nou record en 'multes' per aquests fets, ja que fins ara la més abundant foren els 310.000€ que va rebre l'actriu Elsa Pataky per furtar un posat seminua sense permís.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"La plantilla d'Agrícola Villena es mobilitzarà per l'ERTO a 500 treballadors" "Un de cada dos pares creu que els seus fills no recuperaran el retard acadèmic acumulat"