La sorprenent proposta de Mónica Carrillo per a la vacunació contra el coronavirus

 

Mónica Carrillo, periodista d’Atresmedia i presentadora dels informatius d’Antena 3, és una de les cares més conegudes del nostre país. Carrillo és molt valorada per la seua feina junt amb Matías Prats, però també per la seua contínua tasca divulgativa i reivindicativa en les xarxes socials.

 

Un dels seus últims missatges publicats en el seu compte de Twitter ha sigut molt aplaudit per numerosos ciutadans i professionals sanitaris, ja que la presentadora ha plantejat una proposta per a accelerar el ritme de vacunació en Espanya. El tuit s’ha tornat viral. 

 

La proposta de Mónica Carrillo per a accelerar el pla de vacunació en Espanya

El govern d’Espanya, de la mà de Fernando Simón i Salvador Illa, ha manifestat la seua intenció d’arribar a l’estiu amb el 70% de la població vacunada. No obstant això, este pla del govern pareix especialment complicat de complir si atenem a les xifres de vacunació actuals en Espanya, que presenten moltes variacions en funció de les diferents comunitats autònomes.

 

Mónica Carrillo considera inacceptable el ritme actual de vacunació, especialment estant immersos en una tercera onada. Per esta raó, la presentadora d’Antena 3 ha deixat una proposta en Twitter per a augmentar el ritme de la campanya de vacunació i conseguir la immunització de la població tan prompte com es puga. «Plantejaré una bogeria: per què no vacunar 24×7?», ha escrit Mónica Carrillo usant el seu particular sentit de la ironia.

 

La periodista triomfa en Twitter

La proposta de la presentadora es basa en establir un pla intensiu de vacunació durant les 24 hores del dia i els set dies de la setmana, una idea que compta amb el suport de molts usuaris de Twitter. El tuit ja acumula 5.600 retuits, 34.000 ‘likes’, arribant a fer-se viral en les xarxes socials. Alguns usuaris han usat el to irònic de Mónica Carrillo per a fer broma.

 

«Tenim els bars tancats, a vore qui aguanta despert per la nit», manifesta un usuari com argument en contra d’esta iniciativa. «Perquè això seria fer les coses bé, cosa que no s’estila, no sé per què», afegix un altre usuari atacant als polítics espanyols.

 

Per què és tan lent el ritme de vacunació en Espanya?

A pesar de les afirmacions i les dades que situen a Espanya com un dels països d’Europa amb millors dades de vacunació, la veritat és que la campanya avança lentament. Segons s’ha informat, la major part de les regions no han contractat personal sanitari per a assumir el ritme de vacunació necessari, el que ha impedit una administració més ràpida de les dosis.

 

És per això que les millors taxes de vacunació es troben en els territoris que han contractat personal específic per a vacunar. Este és el cas de Canàries, Astúries i Galícia, que encapçalen el rànquing de taxa de vacunació gràcies als seus reforços de plantilla i les seues pagues extres als sanitaris per a que treballen en festiu i doblen torns.

 

En este sentit, per poder dur a terme la proposta de Mónica Carrillo de vacunar 24×7, els governs autonòmics haurien de centrar tots els seus esforços en contractar nou personal i organitzar una campanya de vacunació intensa i sense pausa.

 

Fins al moment, més de mig milió de persones han sigut vacunades contra la Covid-19 en Espanya, fet que suposa un 59,3 per cent de les 1.139.400 dosis lliurades a les comunitats autònomes, segons les dades de Sanitat.

ÚLTIMES NOTÍCIES