Atraca el primer vaixell de la flota de l'Aquarius al port de València

Imatge de l'arribada del DATTILO | València Diari

 

La primera nau de la flota del 'Aquarius', el vaixell italià Dattilo, ha arribat al moll 1 del port de València després de huit dies de travessia a les 6.40 hores d'aquest diumenge amb 274 persones a bord: 182 homes, 32 dones i 60 menors no acompanyats (huit xiques i 52 xics).

El Dattilo -depenent de la Guàrdia Costanera d'Itàlia-- porta la major quantitat de menors; les sis embarassades viatgen en el Aquarius al costat dels deu menors acompanyats. Dels 85 casos de problemes lleus detectats pels cossos humanitaris -cap és de gravetat--, 12 han realitzat la travessia en el primer vaixell.

L'arribada dels bucs és escalonada per a millorar l'assistència dels 629 migrants de 26 nacionalitats diferents a bord. L 'Aquarius', la segona embarcació -de l'ONG SOS Mediterrani-, arribarà previsiblement a les 9 hores, mentre que el Orione de la Marina Milités italiana tancarà la flota sobre les dotze del migdia.

Desembarcament i assistència

Els migrants desembarquen en grups de 20 persones i passaran pels deu llocs habilitats en cas de necessitat d'atenció mèdica o trasllat hospitalari a la xarxa pública valenciana. Els que no precisen d'assistència passaran a les carpes d'espera per a rebre suport psicològic per part d'efectius de Creu Roja, on esperaran previsiblement un màxim de 90 minuts fins al procés de filiació de la Policia Nacional.

L'organització humanitària els ajudarà en la seua integració sociolaboral, mitjançant el coneixement de l'idioma i de la cultura on s'integraran. Posteriorment seran portats a centres d'acolliment en funció de les característiques dels migrants, per a respectar l'agrupació familiar i la unitat dels menors. Les dones a bord de la flota rebran atenció especial per a detectar si han sigut víctimes de tracta.

El dispositiu d'acolliment per als tres vaixells està compost per 2.300 persones. Creu Roja té previst lliurar mil kits de primera necessitat -calçat, roba, higiene i barritas energètiques per a bebès-- i 15 tones de productes alimentaris. En el port de València hi ha un centenar de llits i altres cent de reserva, així com un alberg provisional amb capacitat per a 350 persones.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"ÚLTIMA HORA: Detingut després de raptar i violar a una jove a Benidorm" "ARA MATEIX: Un home resulta ferit després de bolcar el seu vehicle en la pista d'Ademús"