Els bombers de Gandia es convertixen en campions d'Espanya en el XIV Trobada de Rescat en Accidents de Trànsit

L'equip valencià Zona 3 de Torrent queden tercers en la classificació
Rescat de prova en el XIV Trobada de Rescat en Accidents de Trànsit | Bombers Gandia

 

El cos de Bombers de Gandia, a la Safor, ha quedat campió d'Espanya en la XIV Trobada Nacional de Rescat en Accidents de Trànsit (ENRAT), celebrat en Alcañiz, a Aragó entre el 4 i 6 de setembre. L'equip Zona A 4 Gandia és un dels tres conjunts que participaven en el campionat representant al Consorci Provincial de Bombers de València junt a Sagunt 1 i Zona 3 de Torrent, que ha quedat tercer. Segons ha informat el Consorci en un comunicat, açò significa que el conjunt de Gandia serà el representant d'Espanya en el World Rescue Challenge 2018, certamen que aquest any se celebrarà en Ciutat del Cap, a Sudàfrica.

El president del consorci, Josep Bort, ha remarcat l'activitat del cos de bombers i ha felicitat a tots els equips: «Volem donar l'enhorabona als tres equips del Consorci que ens han representat en este campionat i desitjar-li tota la sort als companys de Gandia. Els accidents de trànsit són una de les emergències més habituals en els últims anys i la formació contínua és la clau». Bort ha explicat que «en estes emergències prima la seguretat tant de la víctima com dels bombers. Per a extraure la víctima és molt important mantindre l'eix del cap, el coll, el tronc amb la columna totalment protegida». Des de l'any 2006, quan va començar la seua participació en aquestes trobades, sempre ha estat present en el Mundial d'Excarceració.

En la classificació general l'equip de Gandia ha quedat primer, el segon ha sigut el Consorci de Lanzarote i el tercer lloc ha sigut per a la Zona 3 de Torrent. Els dos primers classificats i el millor equip novel han sigut l'equip de Valladolid que competiran també en el Mundial de Ciutat del Cap. En aquestes proves el jurat, format per membres de l'Associació Professional de Rescat en Accidents de Trànsit (APRAT) ha valorat la seguretat, l'execució de ferramentes així com la manipulació durant els exercicis desenvolupats en els escenaris simulats. D'aquesta manera Gandia, Torrent i Sagunt 1 ocupen el podi al millor comandament nacional. L'equip Zona 3 de Gandia a més de quedar primer en la general, ha sigut tercer pel que fa a la tècnica, primer en maniobra ràpida i comandament i segon en sanitari mentre que Zona 3 Torrent ha quedat en tercera posició en la general, primer en sanitari i maniobra estàndard, i segon en comandament. Per altra banda, els bombers de Sagunt 1 han sigut els tercers classificats en el comandament.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"La BonoLoto repartix més de dos milions d'euros a la Comunitat" "Detingut un home a Castelló després de prendre drogues i furtar un cotxe"