La Casa Reial es gastarà 760.000 euros en la seua llista de la compra aquest 2018

Defensa ha adjudicat els contractes de subministrament de productes alimentaris a diferents empreses
El rei emèrit Joan Carles i l'actual rei Felip VI | cedida

El Ministeri de Defensa ha adjudicat els contractes de subministrament de productes alimentaris a la Casa Reial per a tot l'any 2018, amb un cost total d'uns 760.000 euros, impostos inclosos. Segons el ministeri, l'adjudicació s'ha donat a les quatre empreses que oferien les «ofertes més avantatjoses».

  

  

Al costat dels contractes de subministraments també s'han signat ja els contractes dels treballadors que serviran els menjars a la família reial espanyola, així com el tipus de productes que han de garantir: peix, carn, embotit, fruites, olis, làctics, llegums... Tot està especificat en set grans lots en els quals s'ha dividit el contracte.

Set lots per a quatre empreses

L'empresa Fruticolas Ateca S.L. s'ha emportat un contracte de 275.000 euros que inclou el Lot 1, format per productes elaborats amb carn (embotits, carn, ous) que inclouen carn de boví (vedella blanca i rosada), porc ibèric, costelles i espatlles de xai, xoriço, botifarra, ous i plats preparats (tripes, mandonguilles, salsitxes). 

El lot d'olis, llegums, pastes, arrossos, begudes i productes enllaunats ha anat a parar a la mateixa empresa, i destaquen detalls com que a la casa del rei tan sols es beuran cerveses Mahou i Cruzcampo, o que entre les begudes alcohòliques s'inclou també el Brandy. Aquest lot costarà a les arques públiques 125.000 euros.

Els làctics, la brioixeria i els productes nadalencs també seran a càrrec de Frutícolas Ateca S.L, per un altre contracte de 10.000 euros, tal com recull el portal 'La Información'.

Peix i plats precuinats 

140.000 euros és el que costarà alimentar a la família reial amb peix (inclou salmó, daurada, llucet, lluç i diverses classes de marisc com llagostins i escamarlans) i productes de Pinipesca, mentre que dels plats precuinats s'encarregarà l'empresa Basiliso Pastor Asesnsio, que també portarà els gelats a la casa del Rei. Aquest contracte ascendeix als 125.000 euros.

Vifrusa serà l'empresa encarregada de portar a la Zarzuela el Lot 7, format pels llegums, hortalisses i fruites i que costarà uns 90.000 euros. En canvi, Frutícolas Ateca també s'ha emportat el servei de pa i torrades.

A més, la Casa del Rei compta amb uns pressupostos inicials de 7.818.890 euros per fer front a les seves obligacions econòmiques (quotes i prestacions socials del personal, adreça, funcionament i material d'oficina i despeses de protocol i representació (esmorzars, sopars i recepcions).

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"La gran multa a 11 joves per pintar als trens de València" "Llista: Els 6 millors cereals per desdejunar que pots comprar al súper"