Descobrixen en Almassora una xarxa d'explotació laboral a estrangers

En l'operació han sigut detingudes 3 persones
Han sigut detingudes 2 persones | Guàrdia Civil

Agents de la Policia Nacional i Guàrdia Civil han desplegat un operatiu per a trobar una sèrie de parcel·les arrendades, a on treballaven persones sense contracte de treball en Almassora, en la comarca de la Plana Alta (Castelló). Les autoritats han detingut a tres treballadors com a presumptes autors d'un delicte contra els drets dels ciutadans estrangers i contra els dels treballadors.

Segons han informat fonts policials, en agost la Guàrdia Civil i la Policia Nacional van tindre coneixement que es podria estar produint un delicte contra els drets dels treballadors en parcel·les de Castelló. Els agents sospitaven que en els camps tenien persones treballant durant 12 hores diàries, sis dies a la setmana, per un salari aproximat del que equivaldria a una mitja jornada, a demés d'estar sense contracte laboral.

Durant les últimes setmanes, l'Institut Armat ha estat treballant per a conseguir totes les dades que confirmaren les informacions rebudes. Finalment, la Policia va identificar una residència, en una casa proporcionada pel propietari, en la localitat d'Almassora, a on vivien els treballadors.

Alguns d'ells han intentat escapar de la Policia

Este dimecres, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil han trobat el lloc a on s'han produït els fets. Els agents han sorprès en un dels camps a sis treballadors que només vore'ls han intentat fugir. No obstant això, la Policia ha conseguit agarrar a quatre dels treballadors il·legals.

Un dels hòmens identificats ha sigut el propietari del negoci, un ciutadà pakistanès, que feia les contractacions del personal, llogava les finques i els agrupava en una casa, i també s'encarregava de traslladar als treballadors als camps. Dels sis, cap tenia contracte de treball ni alta en la Seguretat Social. 

A demés de la detenció del principal investigat, altres dos hòmens han sigut detinguts i posats en llibertat per infracció a la Llei d'Estrangeria. L'autor de l'operació comptava amb antecedents policials per fets pareguts.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Confisquen 3.500 plantes de marihuana en tres localitats valencianes" "Operació Policial: Dur colp al tràfic de roba il·legal en una platja d'Orpesa"