Detinguda una banda que usava a menors d'edat per a cometre delictes a Torrevieja

Captaven als menors en parcs, donant-los a provar droga gratis

La Guàrdia Civil ha desarticulat a Torrevieja un grup criminal, format per onze persones (entre elles, quatre menors), com a presumptes autores de dotze robatoris amb força, un delicte de tràfic de drogues i un delicte d'encobriment. L'organització pagava amb droga als menors pels robatoris comesos.

Va ser a principis de març d'enguany, quan agents pertanyents a la Guàrdia Civil de Torrevieja van identificar a unes persones que caminaven per la via pública transportant diversos objectes de dubtosa procedència.


Després de diverses perquisicions, els investigadors es van adonar que es trobaven davant una organització dedicada presumptament als robatoris amb força en locals i habitatges de Torrevieja i Orihuela Costa, i que usava a menors d'edat com a autors materials.  A canvi dels serveis prestats, se'ls pagava amb droga.


Amb estes dades, va donar principi l'operació “Zona VIP”, desenvolupada durant cinc mesos, en tres fases, per l'Àrea d'Investigació de Torrevieja, i que va culminar la setmana passada amb les últimes detencions.

Captació de menors en parcs de Torrevieja, oferint droga “gratis”

 

El grup el formaven set adults, dels quals dos eren els capitostos principals. Ells eren els encarregats de captar a menors d'edat, pels parcs de la localitat, oferint-los droga perquè la provaren.


Una vegada guanyada la seua confiança, i davant la impossibilitat econòmica de pagar les dosis d'haixix, marihuana o pastilles d'èxtasis, els adults proposaven als menors que cometeren robatoris, amb o per a ells, i així saldar el deute.


La Guàrdia Civil va decidir intensificar les vigilàncies en parcs i en els entorns dels menors d'edat els qui, sota la influència dels líders del grup, van deixar d'estudiar i no assistien als centres escolars. Va haver-hi fins i tot ocasions que van sostraure objectes dels seus propis familiars per a vendre'ls i aconseguir la droga.

12 robatoris en habitatges, 5 mesos d'investigació i 10 detinguts

 

Els robatoris que es cometien en habitatges, es realitzaven després d'un apostador per a assegurar-se que no hi haguera ningú en eixe moment. Arribat el moment oportú, entraven en acció els menors. El gran avantatge d'utilitzar-los era que, en el cas que els agents de l'autoritat els sorprengueren, serien estos els detinguts i no els majors d'edat.


Els objectes robats es traslladaven immediatament a una casa usurpada on s'emmagatzemaven fins a trobar-los eixida en el mercat negre.


Després de cinc mesos d'investigació, i obtinguts els indicis suficients per a demostrar la funció exercida per cadascun dels investigats (labors de vigilància, obertura dels habitatges, venda dels objectes sostrets en el mercat negre, venda de droga als parcs infantils), es van dur a terme les detencions.


Han sigut un total de sis homes (entre 22 i 37 anys), una dona (21) i quatre menors (entre 15 i 17), detinguts com a presumptes autors de dotze delictes de robatori amb força en les coses, un delicte de tràfic de drogues i un delicte d'encobriment.

Els dos principals capitostos han ingressat a la presó.


També es va realitzar una entrada i registre, en un habitatge de Torrevieja, on es van recuperar alguns objectes procedents dels robatoris, i van intervindre diverses substàncies estupefaents i útils per al seu posterior dosatge i venda.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

"Ferit un home en un accident entre un tramvia i una furgoneta a València" "Agressió desmesurada a un xiquet amb autisme"