Detingudes tres persones per nombrosos robatoris en domicilis de Moncofa

Han pogut recuperar-se diversos objectes dels sostrets en els fets delictius i s'ha decretat l'ingrés a la presó d'un dels autors

La Guàrdia Civil en el marc de l'operació 'GALAPAGO', la qual es va desenvolupant des del mes de gener d'enguany s'ha procedit a la detenció de tres homes per onze presumptes delictes de robatori amb força en diferents habitatges de la localitat de Moncofa, a més d'un delicte d'encobriment.

Les actuacions tenen el seu origen en diferents denúncies interposades pels afectats. Per part de components de l'Equip de Policia Judicial de Borriana i amb la col·laboració d'efectius de la Guàrdia Civil de Moncofa, s'han dut a terme tota mena d'actuacions entre les quals destaquen l'ús de tècniques científic-policials, preses de manifestació, labors operatives i seguiments, mitjançant les quals, es va aconseguir identificar, localitzar i detindre als presumptes autors, resultant ser tres homes d'edats compreses entre els 24 i 32 anys.


A més de l'anterior, els guàrdies civils van poder recuperar gran part dels objectes sostrets, com ara televisors, tauletes, càmeres de fotos, i divers material electrònic i esportiu.


Modus operandi

El modus operandi utilitzat no es limitava a una única manera d'actuar, en algunes ocasions forçaven el barret fort de les portes d'accés als habitatges, o els substituïen per un altre per a facilitar una posterior entrada, altres vegades escalaven pels exteriors dels tancaments i fracturaven les persianes i finestres per a així aconseguir accedir a l'interior.


Cal destacar que, arran dels fets, el Jutjat que entén de la causa ha decretat l'ingrés a la presó provisional d'un dels detinguts, finalitzant-se així amb total èxit una operació que s'ha anat desenvolupant durant l'any en curs.


L'actuació ha sigut realitzada per l'Equip Territorial de Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Borriana en col·laboració amb la Guàrdia Civil de Moncofa.
 

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Detingut un home per delicte de lesions i danys en la localitat de Picassent" "Tomás Gimeno hauria tirat les bosses a un abocador de vaixells"