Detingut un home per furtar amb violència cinc dones a Almassora

L'home furtava les bosses de mà de les víctimes amb el mètode del tiró
El lladre tirava de les bosses de mà de les víctimes | Guàrdia Civil

 

Un home de 38 anys ha sigut detingut per la Policia Local i la Guàrdia Civil d'Almassora, a la Plana Alta, per ser el presumpte autor de cinc robatoris amb violència a dones d'edat avançada en esta localitat. El lladre, veí de Vila-real era ja buscat per la Guàrdia Civil després que els agents tingueren coneixement que s'havien produït diversos robatoris amb idèntic modus operandi en la localitat. Els fets delictius ocorrien quan les víctimes, totes dones, anaven a retirar diners a un caixer o entraven en un comerç i eren abordades per a, en un descuit, furtar-los tant la bossa de mà com les joies que portaren. L'home utilitzava la seua força per a espentar les víctimes o tirar-les a terra; és per això que alguna va resultar ferida durant els assalts.

Els agents van poder constatar que l'atacant era una persona que no vivia a la localitat d'Almassora sinó que residia en una altra població i sols acudia a la localitat amb la intenció de cometre els robatoris. A continuació desapareixia ràpidament de la zona mitjançant un tren o un taxi, dificultant així la seua detenció. Arran de les investigacions, la Guàrdia Civil i la Policia Local d'Almassora van realitzar serveis de prevenció en coordinació per a sorprendre el lladre. Després de diverses gestions amb les víctimes, sent totes elles dones d'entre 60 i 75 anys, les dones van aportar dades físiques de l'autor, així com de la seua manera particular de furtar.

A la fi, els agents van poder localitzar el lladre, que s'emportava les bosses amb la tècnica del tiró, i va ser arrestat i traslladat a la caserna de la Guàrdia Civil. Posteriorment va ingressar en presó provisional com a presumpte autor de cinc robatoris amb violència, després de passar a disposició judicial en Castelló. Les dones afectades o ferides en el moment dels assalts, finalment han pogut recuperar-se.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"El Centre Social de Joventut, Oci i Cultura de Xàtiva obri les portes" "L'Ajuntament de Benifaió inicia les obres de millores en les instal·lacions del CEIP Trullás"