La DGT estudia reduir la velocitat de 100 a 90km/h en les carreteres convencionals

Aquesta mesura es prepara per a la nova reforma de la Llei sobre Tràfic, Circulació de Vehicles a Motor i Seguretat Vial
La velocitat en vies convencionals podria passar de 100 a 90 km/h   | Cedida

La Direcció general de trànsit(DGT) estudia la possibilitat de reduir la velocitat de 100 a 90 quilòmetres per hora en alguns trams de les carreteres convencionals, una mesura que podria incloure's en la reforma de la Llei sobre Tràfic, Circulació de Vehicles a Motor i Seguretat Vial.

  

  

el límit de velocitat en carreteres convencionals per a cotxes, motos i cuadricicloses reduiria de 100 a 90 km/h en vies que el seu ample siga d'almenys 6,5 metres

  

  

Unes mesures que, segons va indicar el ministre de l'Interior Zoido, s'havien contemplat de cara a la reforma de 2015 però finalment no es van aplicar.

La DGT inicia el dispositiu especial de Setmana Santa

D'altra banda, la DGT es troba immersa en l'engegada de l'operatiu especial de tràfic en les carreteres per als desplaçaments que es preveuen durant aquesta Setmana Santa, xifrats entorn de més de 15,5 milions.

Dit dispositiu va començar a les 15 hores de la vesprada d'aquest divendres, 23 de març, i s'allargara fins a dilluns que ve 2 d'abril, data en la qual es donarà per finalitzada la segona fase del mateix. La primera fase, per la seua banda, acabarà aquest diumenge, 25 de març, a les dotze de la nit .

Arriben els 'mini-radars' de la DGT

Aquesta operació eixida de Setmana Santa coincideix al seu torn amb l'inici dels nous 'mini-radars' Velolaser de la DGT, que s'instal·len tant en les barreres de seguretat de les vies com en les motos i els vehicles de la Guàrdia Civil de Tràfic.

Una engegada que segons la DGT, respon a l'objectiu de reduir la sinistralitat en les carreteres, especialment en períodes vacacionals com aquests, on es preveu un gran nombre de desplaçaments.

Aquests dispositius, que es poden controlar des d'un dispositiu electrònic com pot ser un smartphone o una tablet, detecten fins a 250 quilòmetres per hora a una distància d'entre 15 i 50 metres. De moment, han començant a funcionar 30 dels 60 radars que s'han adquirit.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"ATENCIÓ: 2 morts i 2 ferits en un gravíssim accident en l'AP-7" "ARA MATEIX: Incendi forestal a Cullera"