Una dona condemnada a pagar 3.650 euros per fer de pod貌loga sense titulaci贸 en X脿tiva

El local a on l'acusada va fer les seues actuacions no tenia cap autoritzaci贸 sanit脿ria
Treballava sense tindre la titulaci贸 | pexels | Min An

Un jutjat de X脿tiva, en la Costera (Val猫ncia), ha condemnat a una dona a pagar una multa de 3.650 euros per fer de pod貌loga des de sa casa sense la titulaci贸 corresponent. Es tracta de la primera condemna en este 脿mbit en 2021 que se suma a les tres conseguides en 2020.

El cas partix d'una querella interposada per l'Il路lustre Col路legi Oficial de Pod貌legs de la Comunitat Valenciana (ICOPCV) contra la condemnada, que oferia en el sal贸 de sa casa, situada en X脿tiva, servicis propis de la professi贸 de Podologia sense tindre el t铆tol.

La dona insistia que 煤nicament feia faenes d'est猫tica als peus com ara pedicures, 芦encara que aix貌 no va anar d'eixa forma禄, ha informat el ICOPV. Les seues activitats consistien en eliminaci贸 de dureses i, especialment, d'una duresa en el peu --conegut vulgarment com a ull de pollastre--, emprant per a aix貌 un micromotor i un bistur铆; de manera que va fer un diagn貌stic i tractament despr茅s de l'oportuna exploraci贸 dels peus i anamnesis del pacient amb l'煤s de material perill贸s, com a bistur铆 i torn.

Est脿 acusada d'intrusisme laboral

A dem茅s, el local a on l'acusada va fer les seues actuacions no tenia cap autoritzaci贸 sanit脿ria, gesti贸 de residus, protocol o mitjans d'esterilitzaci贸 de material i utensilis emprats, tal com s'exigix per a esta classe d'activitat. El ICOPCV va contractar un equip de detectius que van poder acreditar esta activitat il路l铆cita, com a m铆nim, des de 2017. Per tot aix貌, el jutge li ha condemnat per intrusisme i haur脿 de pagar una multa de 3.650 euros m茅s les despeses processals.

芦Comencem l'any amb una nova condemna per intrusisme professional en la Podologia禄, ha afirmat la presidenta del Col路legi, Maite Garc铆a, que ha afegit que la proliferaci贸 d'esta pr脿ctica en l'脿mbit sanitari 茅s 芦inadmissible禄: Ning煤 podria pensar que una cosa d'esta classe poguera ser tan freq眉ent en altres professions relacionades amb la sanitat. Aix貌 posa de manifest la falta de suport de la Conselleria de Sanitat per a combatre una pr脿ctica que posa en escac la salut de moltes persones禄, ha subratllat.

El ICOPCV va comen莽ar en 2017 un intens proc茅s d'accions legals per a combatre el fet que persones no titulades exercisquen les funcions de pod貌leg, com poden ser fer estudis de la trepitjada o tractar alteracions de la salut dels peus. Des del Col路legi s'ha recordat que aix貌 茅s un delicte d'intrusisme en la seua professi贸 i per a exercir esta faena 茅s necess脿ria una titulaci贸 de grau en la Universitat.

En l'煤ltim any i mig s'han imposat tres condemnes per intrusisme en la Podologia, dos d'elles en la localitat d'Ontinyent, en la Vall d'Albaida (Val猫ncia), i una en Alfafar, en l'Horta (Val猫ncia). Des del ICOPCV s'ha assegurat que continuaran denunciant tots aquells casos dels que siguen coneixedors com a mesura de protecci贸 tant per als pacients com de la mateixa professi贸.

🌞 Vols saber l'oratge que far脿? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en im脿tgens! Seguix-nos en Instagram

"Ferida en xocar amb el cotxe contra un cami贸 en la V-30" "8 ferits en un accident de furgoneta en l'A-7"