Dos persones detingudes per explotació laboral en Castelló de la Plana

Els treballadors, tots immigrants, no estaven donats d'alta en la Seguretat Social
Estaven sense contracte | ACN

La Policia Nacional ha detingut en Castelló de la Plana a dos germans, de 34 i 39 anys, com a presumptes autors d'un delicte contra els drets dels ciutadans estrangers i un altre contra els drets dels treballadors, per tindre treballant en restaurant i un saló de te, a personal sense contracte de treball i que no estava donat d'alta en la Seguretat Social. 

Els agents destinats en Castelló de la Plana van tindre informació sobre la possible situació d'explotació en la que podrien trobar-se uns treballadors estrangers en la localitat de Benicarló, en el Baix Maestrat (Castelló).

Amb la investigació en marxa, els policies van saber que en concret havien tingut a tres treballadors en un restaurant i un saló de te, treballant de manera irregular, sense contracte, ni alta en la Seguretat Social, amb jornades de 60 hores a la setmana, per salaris de 700 euros, amb la promesa d'un contracte, amb el que iniciar els tràmits per a conseguir regularitzar la seua situació.

Un dels treballadors va signar amb l'empresa, després de sis mesos de treball irregular, un contracte de treball, en el que cobraria més de 1.300 euros i treballaria un màxim de 40 hores a la setmana. Però, mai es va complir, ja que va continuar treballant les més de 60 hores per 700 euros. Finalment, els germans, responsables dels treballadors, van ser detinguts com a presumptes autors d'un delicte contra els drets dels ciutadans estrangers i un altre contra els drets dels treballadors.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Ferit en caure des de 4 metres d'altura fent escalada en Castalla" "Ferida en xocar un cotxe i una moto en València"