Especialistes advertixen que «no es crida ni amenaça» a persones amb autisme

Se seguix investigant a les docents acusades de presumptes maltractaments a un xiquet amb el trastorn a Getafe
El grooming: la tècnica de manipulació en línia de menors | Tecnonews / AMIC

 

Les tres treballadores del col·legi d'educació especial Santiago Ramón y Cajal de Getafe, investigades per presumptes maltractaments contra un xiquet autista, van actuar d'una manera errònia. Així ho corroboren especialistes en el tracte de menors amb este trastorn.

  

  

  

  

Com tractar a una persona amb autisme?

«Les amenaces i els càstigs són metodologies totalment aversives», alertava Marcos Zamora davant les càmeres de Telecinco. Pertanyent a l'Associació Espanyola de Professionals de l'Autisme, confirmava que este tipus d'accions «no generen aprenentatge».
 

Imatge de la valla de l'entrada del centre | Noticias para Municipios

 

Per això, considerava incorrecte el mètode de treball que utlilitzaven les tres docents investigades per presumptes maltractaments

Bloquejar a una persona amb autisme

En els enregistraments, s'arriba a escoltar a una de les acusades advertir al menor amb autisme que, si no canviava la seua conducta, «et bloquege». Esta acció, segons els especialistes, ha de ser «l'última de les opcions» emprades per a tractar a una persona amb el trastorn.
 

Així ho corrobora la sociòloga de la Confederació Autisme Espanya, Marta Plaza en Telecinco, qui considera que «paralitzar» ha de convertir-se en l'últim recurs. No obstant això, en els àudios descoberts es comprova com les educadores no tenen objecció amb amenaçar ràpidament a l'afectat.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"URGENT: Un home resulta greument ferit a un accident de quad a les carreteres valencianes" "ATENCIÓ: La decisió del jutge amb la presumpta violació a les Paelles de Moncada"