ÚLTIMA HORA

Les millors xifres de la pandèmia, fins ara, en territori valencià

Detenen un estafador per cobrar 22.000€ d'una empresa de Novelda

Els clients francesos començaren a sospitar quan van vore un canvi en el número de compte
L'empresa d'alimentació hauria deixat de percebre ingressos de clients francesos | Pixabay

 

Agents de la Guàrdia Civil de Novelda (el Vinalopó Mitjà, Alacant) han detingut a un home amagat en Conca per –presumptament– estafar 22.000 euros a una empresa alimentària de Novelda, en fer-se passar per l'empresa i redirigir els pagaments dels clients al seu propi compte.

 

La investigació, que s'ha prolongat huit mesos, va arrancar quan agents de l'Àrea d'Investigació de la Guàrdia Civil de Novelda van saber –en octubre del 2018– d'un suposat delicte d'estafa amb el que una persona havia conseguit cobrar una sèrie de pagaments que eren d'una empresa alimentària de Novelda. La quantitat robada puja a 22.000 euros, segons ha explicat la Guàrdia Civil en un comunicat.

 

Els agents van identificar a una persona que, presumptament, havia suplantat la identitat de l'empresa perjudicada i s'havia posat en contacte amb una empresa de França i que era client de la noveldera.

 

Segons pareix, el sospitós va indicar als clients francesos que, des d'eixe mateix moment, havien de dirigir tots els pagaments a un número de compte diferent de l'habitual, cosa que va fer saltar les alarmes dels clients i va provocar una denúncia a les autoritats franceses.

 

Després de l'estudi del compte facilitat a la mercantil gal·la, es va comprovar que el titular era un home que residia en Alacant. Els agents es van dirigir al seu domicili i van descobrir que l'investigat l'havia abandonada precipitadament, sense deixar rastre del seu nou parador.

 

Els agents de Novelda van continuar les investigacions i, a conseqüència d'elles, en maig van localitzar al sospitós. Pel que pareix, després d'estafar a l'empresa, es va traslladar a Conca. Per a no ser detectat, s'havia empadronat en un domicili diferent del que residia realment i, a més, va evitar donar d'alta al seu nom qualsevol classe de contracte de subministrament.

 

Els guàrdies civils de Novelda es van desplaçar a Conca per a detindre-lo. L'arrestat, de 42 anys, ha passat a la disposició del Jutjat de Guàrdia de Conca per un presumpte delicte d'estafa. Ha quedat en llibertat provisional amb càrrecs, a l'espera de judici.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!