Dos detinguts per cometre estafes amb el mètode de l'estampeta a Oliva

Els autors van aconseguir estafar a la víctima 20.000 euros en joies i 1.200 euros en efectiu

La Guàrdia Civil d'Oliva ha detingut a una dona de 37 anys i un home de 54 anys, tots dos de nacionalitat espanyola, en el municipi d'Oliva per delicte d'estafa, falsificació de document públic i usurpació d'estat civil.

El passat 3 de setembre, una veïna de la localitat d'Oliva va interposar una denúncia en les dependències de la Guàrdia Civil manifestant que havia sigut enganyada mitjançant el mètode de “l'estampeta”.

L'estafa va consistir en el fet que un dels autors es va fer passar per una persona amb necessitats especials i li va mostrar a la víctima (una dona de la tercera edat) una motxilla, que s'havia trobat, plena de suposats bitllets de 10, 50 i 500 euros que creia que eren estampetes.

Perquè l'estafa fora convincent, existia un còmplice que va aparéixer casualment i va oferir a la víctima repartir-se l'efectiu.

L'individu que va simular ser una persona amb necessitats especials, li va sol·licitar a la víctima que només canviaria la motxilla per joies i més estampetes (efectiu).

La dona va decidir desplaçar-se al seu domicili i tornar amb 20.000 euros en joies i 1.200 euros en efectiu.

Tant els dos autors com la víctima van acordar fer la barata a l'interior d'un vehicle d'un dels autors. El que va simular ser una persona amb necessitats especials, li va demanar a la víctima, com a última condició, una mica de xocolate.

La dona no va dubtar a baixar-se del vehicle i anar a una botiga a comprar algunes xocolatines, quan tornava, camí al cotxe, es va adonar que els autors havien marxat amb les seues joies i l'efectiu.

Tres dies més tard, mentre la Guàrdia Civil estava investigant els successos denunciats, van tindre coneixement que, en el municipi d'Oliva, dos persones amb les mateixes característiques físiques que els autors de l'estafa de l'estampeta, havien intentat executar l'estafa del “tocomocho” amb una altra dona de la tercera edat.

En esta ocasió, els autors li havien proposat a la víctima fer un canvi d'un bitllet de loteria premiat per molt menys efectiu que el premi, ja que per algun motiu no podien cobrar-lo.

Fruit de les perquisicions obtingudes pels agents es va poder detindre a una dona de 37 anys i un home de 54 anys, tots dos de nacionalitat espanyola, per delicte d'estafa, falsificació de document públic i usurpació d'estat civil.

La detinguda portava documentació falsa amb la clara intenció d'evitar que els agents descobriren i verificaren que tenia dos requisitòries de cerca i detenció pel Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 2 de Villalba (Lugo) i el Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 2 d'Orgaz (Toledo).

La Guàrdia Civil recomana a tots els ciutadans que informen els seus majors dels mètodes que s'estan duent a terme pels delinqüents amb l'objectiu d'estafar als més vulnerables.

És important destacar que davant qualsevol sospita sobre algun engany d'este tipus, no dubten a telefonar al 062 de la Guàrdia Civil.

Les diligències han passat a la disposició del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 1 de Gandia.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

"L'incendi de Sierra Bermeja va ser intencionat segurament amb un líquid inflamable" "Ja pots votar al fet que es destinaran els 100 milions d'euros de la Generalitat"