Estes són les monedes de dos euros que sense saber-ho el seu valor econòmic és altíssim

Pot ser que les estiguen en les nostres butxaques o hagen passat per les nostres mans alguna vegada
Monedes de dos euros | Cedida

 

Fent una breu història de la moneda comuna europea, l'euro es va crear l'1 de gener de 1999 com a moneda virtual per a pagaments no monetaris i a efectes comptables. No va ser fins a l'1 de gener de 2002 que es van introduir els bitllets i monedes.

El disseny de les monedes és obra de Luc Luycx per a la Real Fàbrica de la Moneda de Bèlgica. En elles mostren imatges de la Unió Europea i d'Europa que simbolitzen la unitat de la UE. Totes les monedes en euros tenen una cara comuna o «europea» i una cara nacional, que indica el país emissor.

Tal com informa el diari 'El Mundo', des de la seua posada en circulació, estes monedes d'euro van viatjant pel món de «butxaca en butxaca». Per als experts en numismàtica existixen monedes d'euro el valor del qual pot ser elevat en funció del seu tiratge.

El Banc Central Europeu permet a cada país del Eurogrupo encunyar dues monedes commemoratives de 2 euros cada any. Algunes d'estes han augmentat el seu valor convertint-se en xicotet tresor en circulació. Estes monedes pot ser que les tinguem en les butxaques sense saber el valor que tenen per als col·leccionistes.

Estes són les monedes de dos euros que pots arribar a vendre fins a 1.800

Les monedes commemoratives tenen curs legal en tota la zona de l'euro, per la qual cosa poden utilitzar-se i han de ser acceptades com a qualsevol altra moneda en euros. La majoria d'estes monedes commemoren aniversaris de fets històrics o posen en relleu esdeveniments actuals amb transcendència històrica. Per regla general, cada país de la zona de l'euro solament pot emetre dues monedes commemoratives de 2 € a l'any.

Las monedes de 2 euros conmemorativas que poden tenir un alt valor econòmic | El Mundo

 

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"FLIPA: Els 5 secrets que els treballadors de Primark no volen que sàpigues" "ATENCIÓ: Els millors barris per a viure en València si eres estudiant"