Fiscalia demana inhabilitar a una metgessa valenciana acusada de no atendre a un pacient que va acabar morint

L'home va morir per insuficiència respiratòria en el context d'una malaltia pulmonar obstructiva
Arxiu | iStockPhoto (sudok1)

La Fiscalia Provincial de València sol·licita multar i inhabilitar a una metgessa d'un centre de salut de Quart de Poblet, en la comarca de l'Horta (València), perquè, presumptament, no va atendre a un pacient que s'estava ofegant en sa casa i i va acabar morint.

Esta facultativa s'anava a presentar el dilluns que ve davant d'un jutjat popular en l'Audiència de València acusada d'un delicte d'omissió del deure d'assistència sanitària, segons el ministeri públic, qui li reclama una multa de 10.800 euros i inhabilitació especial per a càrrec públic i professió o ofici relacionat directa o indirectament amb la medicina per un període de tres anys, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV).  No obstant això, la vista ha quedat suspesa per malaltia de l'advocat defensor.

L'incident va passar l'1 de maig de 2012, quan la cuidadora d'un pacient va cridar insistentment al centre mèdic i va sol·licitar assistència urgent per a l'home. El zelador de guàrdia que va agafar el telèfon va avisar de manera reiterada a la facultativa acusada, però esta no es va desplaçar a la casa del malalt ni va activar cap classe de servici mèdic per a que fora atés, amb evident risc per a la seua salut, segons es recull en l'acta de fets justiciables.

Van ser finalment una altra doctora i una infermera els qui van acudir a la casa després d'una nova crida de la cuidadora, encara que en arribar, el pacient ja havia mort per insuficiència respiratòria en el context d'una malaltia pulmonar obstructiva.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Ferit greu un treballador en caure des d'una altura de sis metres en València" "Presó per intentar assassinar a la seua parella en Alacant"