Detenen a 3 hòmens acusats d'abocar 15 tones de pneumàtics usats en àrees naturals protegides en Crevillent

Utilitzaven tres naus clandestines
Residus il·legals intervinguts | Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil d'Alacant, en col·laboració amb la Policia Local i l'Ajuntament de Crevillent, en la comarca del Baix Vinalopó (Alacant), ha detingut a tres persones per un delicte contra el medi ambient i ha retirat quinze tones de residus de diferents paratges naturals de la localitat. Altres vint tones, han sigut trobades emmagatzemades de manera il·legal.

Segons han informat fonts policials, en la investigació han participat els agents de l'àrea d'Investigació de la Guàrdia Civil de Crevillent i la Patrulla del Servici de Protecció a la Naturalesa (SEPRONA) d'Elx.

El passat mes d'agost, les autoritats detectaren numerosos pneumàtics usats, en uns quants paratges protegits.

Utilitzaven tres naus clandestines

L'alarma social creada entre la població i algunes associacions de protecció del medi ambient a conseqüència dels abocaments il·legals, va provocar que el propi ajuntament es personara com a part perjudicada, formalitzant una denúncia davant la Guàrdia Civil.

Els agents van trobar en els tallers als presumptes autors, i els magatzems dels quals provenien. Es tractava de pneumàtics usats que es trobaven prèviament emmagatzemats en tres naus situades en les localitats de Crevillent i Sant Isidre. A demés d'abandonar els pneumàtics en reserves naturals protegides, emmagatzemaven els pneumàtics en els magatzems també de manera il·legal.

Tres detinguts a causa d'esta activitat il·legal

En total, van ser localitzades quinze tones de pneumàtics abandonats en diferents paratges, i altres vint tones, emmagatzemades sense els pertinents permisos, que són necessaris per al correcte tractament dels residus que són perillosos per al medi ambient.

En l'operació han sigut detinguts en la localitat de Crevillent, tres hòmens, d'edats compreses entre 36 i 64 anys, de nacionalitat espanyola. Se'ls imputa un delicte contra el medi ambient.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"La condemna provisional dels dos últims detinguts pel cas de la menor de l'Olleria" "Agredix a una dona després d'entrar en sa casa y conseguix fugir en Elda"