Investiguen a un home que se dedicava a la captura il·legal d'aus amb el mètode de 'la lliga' en Benigànim

El presumpte responsable és un home de 76 anys de nacionalitat espanyola
Usava gàbies de paranys | Guàrdia Civil

La Gu√†rdia Civil dins de les constants vigil√†ncies per a la prevenci√≥ de qualsevol classe de ca√ßa il¬∑legal, ha investigat a una persona per un delicte relatiu a la protecci√≥ de la flora i fauna en localitzar un 'parany' en una parcel¬∑la de la localitat de Benig√†nim, en la comarca de la Vall d'Albaida (Val√®ncia).

La patrulla del Seprona va descobrir en la propietat que s'estava fent la ca√ßa il¬∑legal del gris, amb l'√ļs de cinc reclams vius d'esta esp√®cie i amb la pres√®ncia de tres g√†bies paranys situades en arbres. A dem√©s, es va observar, dins d'una furgoneta, un reproductor de sons per a imitar el cant del gris i dos altaveus per a atraure la ca√ßa.

Fruit d'esta actuaci√≥, s'ha procedit a la investigaci√≥ d'un home de 76 anys de nacionalitat espanyola, per un presumpte delicte contra la flora i fauna per usar per a la ca√ßa arts no selectius. 

L'art de ca√ßa usat es coneix en el territori valenci√† amb el nom de 'la lliga'. Este m√®tode consistix en impregnar d'una subst√†ncia adhesiva varetes d'espart, que es col¬∑loquen estrat√®gicament sobre arbres podats de manera especial per a atraure als ocells, que reben el nom de 'Paranys' o 'Rametes'.

Estes modalitats de ca√ßa, que estan catalogades com no selectives, estan expressament prohibides. Les dilig√®ncies han passat a la disposici√≥ de la Fiscalia Provincial de Medi Ambient de l'√Ärea d'Alzira, en la comarca de la Ribera Alta (Val√®ncia).

📸 L'actualitat valenciana en im√†tgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que far√†? Seguix-nos en Instagram!

"Un tanc se passeja pels carrers de Castelló" "Greu ferit en caure de la moto en Alacant"