Un home condemnat a seguir un curs de no discriminació després de lesionar a altres dos per odi en València

Si no complira el curs, l'home ingressaria finalment en la presó

Imatge d'arxiu d'una agressió
És la primera volta que passa en territori valencià | Pixabay

Un home que va agredir a altres dos per raons d'odi ha sigut condemnat en València a la pena d'un any de presó, però se suspendrà el seu ingrés en l'establiment penitenciari després d'haver pagat les indemnitzacions i acceptar fer dos cursos: un per la seua addicció a l'alcohol i un altre relacionat amb la no discriminació.

Es tracta, segons ha explicat a Europa Press la fiscal coordinadora dels delictes d'Odi en València, Susana Gisbert, de la primera volta que s'accepta seguir este curs de no discriminació en el territori valencià. La llei permet suspendre el compliment de la privació de llibertat complint una sèrie de condicions o accions i, entre elles, estan previstos els programes formatius, laborals, culturals, d'educació viària, sexual, de defensa del medi ambient, de protecció dels animals, d'igualtat de tracte i no discriminació i altres pareguts.

En este cas, en un juí per conformitat en el que el condemnat s'ha mostrat totalment penedit per l'ocorregut, s'ha optat pel curs de la no discriminació, a demés d'altres condicionants per a evitar la presó. Si no ho complira, ingressaria finalment en el centre penitenciari.

«Esta classe de cursos són bons tant per als condemnats com per a les víctimes. En moltes ocasions a les víctimes crec que el que més els rescabala és pensar que la persona s'ha penedit i que es conscienciarà sobre l'esdevingut perquè no torne a ocórrer», ha afirmat Gisbert, que ha afegit que els cursos són molt comuns en violència de gènere i, recentment, en casos relacionats amb el dret animal.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram


Comentaris

envia el comentari