Més de 300 immigrants sense PCR arriben al territori valencià des de les Illes Canàries

Han començat a arribar des d'este divendres
Es denuncia la falta de controls sanitaris | Pxhere

Més de 300 immigrants indocumentats i sense PCR han arribat al territori valencià, concretament als aeroports de València i Alacant, des de divendres passat en huit vols procedents de les Illes Canàries, segons ha informat el Sindicat Unificat de Policia Nacional (SUP).

Alguns d'estos immigrants ha sigut detingut en la ciutat de València després de robar aliments i posteriorment ha sigut posat en llibertat, atés que el Centre d'Internament d'Estrangers (CIE) de l'antiga caserna de Sapadors es troba en obres i està tancat.

Segons la informació proporcionada pel SUP el divendres 4 de desembre van viatjar al territori un total de 72 dels immigrants que van arribar a les costes canàries en tres vols comercials, un procedent de Gran Canària, un altre de Lanzarote i un altre de Tenerife Nord.

Vols previstos per a esta setmana

El dissabte 5 de desembre van arribar altres 64 i el diumenge aproximadament un centenar en vols procedents de Gran Canària. Este dilluns es van aprofitar altres dos vols comercials, des de Tenerife Nord i Lanzarote per a traslladar a 61 d'estos immigrants, i el dimarts a altres 16 des de Gran Canària.

Les mateixes fonts han informat que estan previstos nous trasllats per a este divendres (dos vols des de Lanzarote i Tenerife Nord), el dissabte (un vol des de Gran Canària) i el diumenge (altres dos vols des de Gran Canària).

El sindicat SUP denúncia la situació d'abandonament d'estes persones, a les que es trasllada sense cap previsió ni pla per a la seua atenció i alguns incorren en delictes menors. De la mateixa manera, es denuncia la falta de controls sanitaris i s'advertix sobre el potencial risc de transmissió de Covid, atés que arriben sense controls PCR.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Ha de pagar més de 2.000 euros per fer-se passar per podòleg en Ontinyent" "3 jóvens furten diners i productes d'una tenda en Alfafar"