🔪 URGENT PARRICIDI:

Mata a sa mare i ferix a son pare en Sant Vicent

Els índexs delictius baixen en les tres zones de la Comunitat al tancament del tercer trimestre

En les tres zones de la Comunitat els delictes s'han reduït i Juan Carlos Moragues valora molt positivament estos fets

Els índexs delictius al tancament del tercer trimestre de l'any 2017 han registrat descensos en les tres províncies de la Comunitat, principalment a Castelló, on la reducció ha sigut del 5,3 per cent, seguida d'Alacant, amb un 2,3% menys i València, amb una caiguda del 2%. La Comunitat és una segona regió espanyola on més van descendir els delictes en el tercer trimestre i les seues tres províncies també estan al capdavant en reducció a Espanya, segons ha informat la Delegació del Govern en un comunicat. 

Per delictes, en la zona d'Alacant els majors descensos s'han anotat en la sostració de vehicles, amb una reducció del 14,4% i els robatoris amb força en domicilis, amb una caiguda que supera el 18,8%, mentre els robatoris amb força en domicilis, establiments i altres instal·lacions baixen un 14,7%. El tràfic de drogues també han descendit en la província un 14,8%, en passar de 568 casos a 484; els furts s'han reduït un 5,7%, mentre els robatoris amb violència i intimidació baixen un 13,8%. Finalment els homicidis i assassinats s'han reduït a la mitat, des de 12 en el mateix període de 2016 als sis registrats en 2017. 


A Castelló, malgrat la reducció dels delictes en general, sí que ha augmentat la xifra d'homicidis i assassinats, ja que s'ha passat d'un de l'any passat a quatre de 2017. També el tràfic de drogues que creix un 28,3%. La resta de delictes han experimentat descensos: els robatoris amb força en domicilis, establiments i altres instal·lacions un 13,4% menys; robatoris amb força en domicilis, cauen un 15,2% i els robatoris amb intimidació també baixen un 9%. Els furts baixen un 5% i la sostració de vehicles un 24%. 

En el cas de la zona de València, els homicidis i assassinats dolosos també han augmentat, en passar dels onze de 2016 a 15 este any, i igualment creix el tràfic de drogues un 4,3%. En la resta, baixen els robatoris amb violència i intimidació un 6,5%; els robatoris amb força en domicilis, comerços i altres instal·lacions un 11,2% i els robatoris amb força en domicilis un 10%. Els furts es mantenen en els mateixos registres que l'any anterior en la província. El delegat del Govern, Juan Carlos Moragues, ha apuntat que estos bons resultats són "fruit del treball dels homes i dones de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat així com de les policies locals, la presència de les quals en els carrers fa que cada any se seguisca reduint els índexs delictius en tot el territori nacional, i especialment a la Comunitat Valenciana".

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!