La Guàrdia Civil investiga a 7 persones per furtar més de 20.000 euros a través d'estafes bancàries en Llíria

Els estafadors usaven un modus operandi anomenat 'SIM Swaping'
Prèviament descobrien les claus d'accés als comptes bancaris afectats | Guàrdia Civil

La Gu√†rdia Civil de Ll√≠ria, en la comarca del Camp del T√ļria (Val√®ncia), ha fet l'operaci√≥ 'CELLPHOS', procedint a la investigaci√≥ de 7 persones per delictes d'estafa banc√†ria, falsificaci√≥ de documents p√ļblics, usurpaci√≥ d'estat civil, blanqueig de capitals i grup criminal, per un import de 20.140,00‚ā¨.

De les investigacions fetes s'ha descobert el modus operandi d'este grup, anomenat 'SIM Swaping', que consistix en obtindre el n√ļmero de tel√®fon i duplicar les targetes SIM de les v√≠ctimes, per a tindre el control total de la
línia mòbil i rebre els SMS
amb les claus de confirmació de les transferències i operacions fraudulentes que
ordenaven des de la banca online dels perjudicats. Pr√®viament descobrien les claus d'acc√©s als comptes bancaris afectats a trav√©s de t√®cniques de suplantaci√≥ a trav√©s de correu electr√≤nic. 

El grup conseguia distraure grans quantitats de diners distribuint-lo entre comptes nacionals i comptes estatunidencs, que posteriorment blanquejaven extraient-ho en efectiu en caixers autom√†tics. A dem√©s, s'ha detectat que amb l'efectiu estafat es feien compres de mitjans materials per al funcionament de l'organitzaci√≥,
com la compra de tel√®fons m√≤bils i de cotxes en Estats Units.

 

El grup criminal té una estructura piramidal

S'ha detectat una estructura piramidal en el funcionament del grup, comptant d'un escal√≥ superior encarregat de la direcci√≥ del grup i cervell de l'estafa, encarregant-se dels duplicats de les SIM i accessos dels comptes, un escal√≥ intermedi encarregant-se de recollir les compres acompanyant habitualment a l'escal√≥ superior en les seues activitats, i un escal√≥ inferior que eren els que faciliten les seues dades personals per a l'obertura dels comptes corrents, en els que es feien extraccions en caixers de l'efectiu estafat a canvi d'un benefici pr√®viament acordat.

En el transcurs de les investigacions s'observa un √†mbit internacional en l'activitat del grup, dirigint l'efectiu a comptes estatunidencs, i el car√†cter transfronterer de l'escal√≥ superior amb constants viatges des de pa√Įsos sud-americans a Espanya.

A trav√©s de la investigaci√≥ es comprova el moment de la seua extracci√≥, de les compres fetes, i el rastreig de l'efectiu estafat, es conseguix la localitzaci√≥, identificaci√≥, i investigaci√≥ dels components del grup criminal. S'ha identificat als responsables dels accessos a la banca online amb les connexions IP, confirmant la vinculaci√≥ dels mateixos amb el cervell de l'estafa.

📸 L'actualitat valenciana en im√†tgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que far√†? Seguix-nos en Instagram!

"L'Ajuntament d'Algemesí denuncia una estafa de 135.400 euros" "Atropella a son pare i l'ataca en San Antonio de Benagéber"