Investiguen a Pedro Cortés després d'una denúncia d'un jugador, menor d'edat, del València CF per tocaments

Cortés és l'actual delegat de la Selecció Espanyola de Futbol
El menor juga en els equips filials del club | Pixabay

El Jutjat de Primera Instància i Instrucció 1 de Paterna, en l'Horta (València), investiga la denúncia d'un jugador de la pedrera del València CF contra l'expresident del club i actual delegat de la Selecció Espanyola de Futbol Pedro Cortés per presumptes tocaments.

Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), el jutjat va obrir les diligències el mes de novembre passat a causa d'una denúncia dirigida contra Cortés pels presumptes tocaments. El denunciat està investigat en el marc d'una causa per un presumpte delicte d'abús sexual a menor d'edat.

La presumpta víctima, d'entre 16 i 17 anys, va patir els tocaments quan Cortés el portava en el seu cotxe a l'escola del València CF, tal com ha publicat L'Espanyol. La família va denunciar els fets a finals del passat any i el futbolista va aportar uns missatges de Whatsapp per a donar suport a la seua versió.

El club s'ha pronunciat en un comunicat

El club ha emés un comunicat sobre este tema i ha indicat que des del moment en què va tindre coneixement dels fets, la seua «prioritat» ha sigut acompanyar al jugador i a la seua família per a garantir el seu benestar i atendre les seues necessitats «en uns moments tan difícils».

Recorda que els presumptes fets van passar fora de les instal·lacions i que estan sent investigats per les autoritats, a la disposició de les que s'ha posat el València CF «dins de la més absoluta discreció». En este sentit, el València CF ha recordat que «tots tenim la responsabilitat de respectar als afectats i evitar les especulacions que puguen causar més dolor. El Club no tolerarà cap acte sensible que cause més angoixa als afectats», ha postil·lat.

També ha destacat que el València CF i l'Acadèmia del València CF compten amb el personal professional i els controls «necessaris» per a protegir i detectar esta classe d'infraccions i mantindre un entorn segur. «Continuarem vetlant perquè les nostres mesures són rigoroses per a salvaguardar el benestar de tots els membres del València CF», ha assegurat. Finalment, el Club, respectant la presumpció d'innocència, ha mostrat la seua confiança en la justícia per a la resolució d'este assumpte.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Ferida en l'incendi d'una casa en València" "Troben en bon estat a Carlos, desaparegut en Xàbia"