L'home que va llançar a un altre des d'un seté pis ha sigut declarat culpable d'homicidi

Els dos havien consumit substàncies estupefaents a pesar d'això el jurat no aprecia cap mena d'atenuant

La matinada del 29 de setembre de 2019 després d'una discussió en un pis del carrer Ángel de Villena de València, David D. A. R. de 43 anys i nacionalitat espanyola, va llançar de manera intencionada a Matheus Rudolfus de Bruijn, de 37 anys i origen holandés, des d'una finestra situada a 22 metres d'altura. Així ho va declarar ahir provat un jurat popular després de trobar culpable a l'acusat d'un delicte d'homicidi sense apreciar cap mena de circumstància atenuant. El fiscal sol·licita per a ell una pena de dotze anys i mig de presó.

S'havien conegut eixa mateixa nit

El testimoni acusat al·legava que la víctima, al que havia conegut eixa mateixa nit i convidat a la seua casa per a «col·locar-se», tragués el cap a la finestra i caigués de manera accidental fruit del consum de les drogues que havia pres. A la qual cosa els membres del jurat no van donar credibilitat al testimoniatge de l'acusat. Així, fonamenten el seu veredicte en una sèrie d'elements de convicció, «coherents i sense contradiccions», segons va indicar la presidenta del tribunal.

L'informe d'autòpsia

D'una banda per l'informe d'autòpsia i les declaracions dels mèdics forenses durant la vista. El cadàver presentava lesions en el coll i els braços compatibles amb una agressió prèvia al moment de la caiguda, la justificació donada de la qual per l'acusat no era creïble.

Per l'altre han estat claus les declaracions dels testimonis, totes en contra de l'acusat després que el seu defensa no aportés cap testimoni que declarés a favor seu. Principalment per una testimoni protegida que va escoltar la discussió en este immoble i com la víctima suplicava «si us plau, si us plau» just abans de precipitar-se al buit. Així com les declaracions dels investigadors del grup d'Homicidis de la Policia Nacional.

La família de l'acusat no està conforme

La família de l'acusat ha manifestat la seua intenció de recórrer la sentència amb un altre advocat, encara que ja no es puguen aportar proves noves.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Beyoncé es fa ressò de l'assassinat de Samuel Luiz" "Al jardí del Túria denuncien un atac d'homofòbia dijous passat, la segona en 1 setmana"