La Marina Real de València oferix tallers familiars i visites gratuïtes per a la nova exposició d'Antoni Miró

El polèmic artista ha obert una nova exposició en La Base
Espai on es troba la nova exposició del polèmic artista | La Marina

 

La Marina de València, com ja va informar aquest diari, ha obert La Base, el nou espai de cultura de la Marina de València, el qual oferix tallers familiars i visites gratuïtes per a l'exposició del polèmic artista Antoni Miró. Amb l'exposició 'Antoni Miró a La Base'. Les visites gratuïtes i prèvia reserva es desenvoluparan fins al 23 de desembre segons ha informat l'espai en un comunicat. L'artista com ja sabem va ser criticat per les seues figures en el Passeig en la Marina Real per mostrar escenes eròtiques inspirades en la Grècia antiga. Des dels sectors més conservadors s'exigia la retirada de les figures degut a estar en un lloc public i a la vista de tots, però en canvi, la polèmica sols va propiciar més visites a dita exposició.

Les polèmiques figures que tant de debat van generar en la Marina de València | EP

 

Ara Antoni Miró presenta unes obres més crítiques oferint aquestes visites guiades gratuïtes i tallers per als més menuts. Segons explica la Marina, l'objectiu d'açò és «reflexionar sobre els temes latents en les més de 170 peces de la mostra: la identitat, l'imaginari col·lectiu, la cultura valenciana, les referències musicals, poètiques, literàries i artístiques que han influenciat l'autor o l'actualitat social i política».

Les visites estan dirigides a diferents grups: centres educatius (dimarts i dimecres al matí); adults (dijous, de 17.00 a 18.00 hores i dos dissabtes mensuals, d'11.00 a 12.00) i famílies (diumenges, d'11.00 a 12.30 hores). Les reserves han de realitzar-se a través de l'e-mail expotonimiro@marinavalencia.com o del telèfon 661914944.

Diferents itineraris

Les visites de centres educatius estan orientades a alumnat de segon cicle de primària, secundària i batxillerat, en sessions d'una hora i mitja de durada, dirigides a «conéixer la figura de l'artista i el seu compromís social amb la llibertat d'expressió, els drets humans, la identitat cultural i el territori; entendre l'imaginari artístic d'Antoni Miró mitjançant l'aproximació a la seua iconografia, significants, tècniques i procés creatiu propi; i vincular la seua creació i el seu discurs artístic amb la nostra realitat, per a la seua posterior comprensió i reflexió crítica».

  

  

El tercer itinerari denominat 'A La Base' proposa un viatge per l'obra recent de Miró, trobant així la seua recent exposició tan polèmica. En aquest itinerari es convida a reflexionar sobre l'obra situant-la en el seu context creatiu i presentant el discurs estètic i polític de l'autor. L'obra exposada va «des del seu brindis a la Grècia clàssica fins a l'homenatge estètic a la seua ciutat natal, Alcoi, passant pels retrats de personatge políticoculturals, manifestacions ciutadanes i despullats femenins i masculins», ha explicat.

Per a les famílies s'han dut a terme tallers que es faran els diumenges pels matins, a partir d'uns sorprenents baguls, majors i menuts podran trobar els secrets que amaguen les obres de l'artista amb diferents complexitats de jocs.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Els bombers extingixen un incendi i rescaten dos senderistes en una mateixa nit a València" "Quatre persones ferides greus després de caure'ls una premsa hidràulica damunt a València"