Mor als deu dies per causes naturals la cria de ximpanzé al Bioparc

Va nàixer fa tan sols deu dies

La cria de ximpanzé nascuda a la vista del públic en Bioparc València ha mort als dies deu per causes naturals, segons ha informat el parc d'animals en un comunicat. L'equip tècnic del recinte ha "afavorit" que el "dolorós duel" tant per a la mare com para tot el grup "seguira el procés habitual d'aquesta espècie en la naturalesa". 

El ximpanzé va nàixer el passat 17 d'abril a la vista del públic en el grup reproductor de la subespècie Pa troglodytes verus que habita en Bioparc València. Per als progenitors, Moreno i Natalia, era el seu primer descendent i el primer naixement dins del grup. 

  

Segons el recinte, des de l'inici s'ha pogut observar un "comportament exemplar i totalment natural" pel que "gens semblava presagiar" la defunció de la cria, el passat 27 d'abril. Eixe dia els cuidadors van apreciar a primera hora del matí una "immobilitat anormal" en el ximpanzé, per la qual cosa van mantenir a la mare i cria "en observació" fins que finalment van corroborar la defunció. 

  

Des de llavors, l'equip tècnic ha afavorit que el comportament habitual dels ximpanzés "seguira el seu curs", per la qual cosa es va decidir no retirar el cos per a permetre que la mare i el grup anaren conscients de la situació, acceptaren la pèrdua i realitzaren el "dòl". 
 

A última hora del matí d'aquest dilluns s'ha realitzat la necropsia per a confirmar que no hi havia cap malformació i únicament s'ha observat el "poc desenvolupament" de la cria, que es relaciona amb el "elevat percentatge" de morts perinatals entre els ximpanzés. 
 

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Atenció: Detinguda per furtar als pacients de la residència on treballava a València" "Detingut per furtar en més de 19 ocasions a Vila-Real i Castelló"