Mor l'escriptora Almudena Grandes als 61 anys

L'escriptora va anunciar fa tan sols un mes que patia càncer

L'escriptora Almudena Grandes ha mort este dissabte a conseqüència del càncer que sofria des de fa poc més d'un any.

"Tot va començar fa poc més d'un any. Revisió rutinària, tumor maligne, bon pronòstic i a barallar (...) Entre tots els personatges que existeixen, els meus favorits són els supervivents, i no em defraudaré a mi mateixa, molt menys als meus propis protagonistes", escrivia llavors en una columna per a 'El País'.

Es trobava escrivint una novel.la

En este mateix article, l'autora de 'Las edades de Lulú' va anunciar que es trobava escrivint una novel·la, alguna cosa que li va mantenir "sencera" i al que volia dedicar el seu temps. "Tal vegada reapareix amb pèl, potser sense pèl, amb una cabellera arrissada o amb el pentinat del meu volguda Josefina Báquer, com l'anomenava la meua iaia. Però promet solemnement que tornaré a asseure'm en una caseta per a signar exemplars i mirar als ulls dels meus lectors, de les meues lectores", va afegir.

Almudena Grandes

Almudena Grandes es va donar a conéixer en 1989 amb «Las edades de Lulú», llibre que va aconseguir el premi El Somriure Vertical, i des de llavors no ha deixat de rebre l'aplaudiment dels lectors i de la crítica.

Altres títols d'èxit

Arribarien després altres títols com «Te llamaré viernes», «Malena es un nombre de tango», «Atles de geografía humana», «Los aires difíciles», «Castillos de cartón», «El corazón helado» i «Los besos en el pan», així com els volums de contes «Modelos de mujer» i «Estaciones de paso».

Dels llibres a la gran pantalla

Alguns d'estos llibres han estat portats a la pantalla gran i han merescut, entre altres, el premi de la Fundació Lara, el Premi dels Llibreters de Madrid i el dels de Sevilla, l'Arquebisbe Joan de Sant Clement, el Cálamo, el Rapallo Carige i el Prix Méditerranée.

<

>

<

>

<

>

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Una persona ferida després de col·lidir contra un camió a Montfort" "La Policia Local de Xàtiva procedeix a l'evacuació d'una quarantena de gossos"