Moren set persones al Regne Unit per coàguls després de vacunar-se amb AstraZeneca

Són casos estranys després de vacunar-se

Set persones han mort al Regne Unit a causa d'uns rars coàguls de sang després de rebre la vacuna de AstraZeneca contra la covid-19, segons va poder saber la BBC.

L'Agència Reguladora de Medicines i Cures per a la Salut (MHRA, en anglès) del Regne Unit va assenyalar ahir que van identificar 30 casos d'uns rars coàguls de sang entre els 18,1 milions de persones vacunades amb este preparat fins a finals de març.

Este organisme regulador va puntualitzar, no obstant això, que els riscos associats a estos coàguls són "molt xicotets" i que la població hauria d'acceptar la vacuna quan siga oferta per la Sanitat.
Dels 30 incidents, 22 corresponen a trombes cerebrals venosos (CVST, per les seues sigles en anglés) i vuit a altres problemes relacionats amb la coagulació de sang amb baixes plaquetes.
La cadena BBC afirma este dissabte que va poder saber dels reguladors que set d'estes persones vacunades han mort i que prossegueixen les recerques per a determinar si és el preparat de AstraZeneca el responsable de causar estes trombes.
Esta informació surt a la llum després que Alemanya decidís suspendre l'ús de AstraZeneca per a les persones menors de 60 anys davant el temor d'un possible vincle amb coàguls.
A més d'este preparat, el Regne Unit està vacunant amb el de Pfizer i més de 30 milions de persones ja han rebut almenys la primera de les dos dosis d'una d'estes vacunes.

Viròlegs desmenteixen les invencions sobre les vacunesSegons expliquen experts les vacunes contra la Covid-19 no destrueixen els pulmons ni causen malalties autoimmunes, i així desmentixen les fabules que estan circulant en estos moments.


Així s'ha constatat en una verificació realitzada en el marc del projecte #Vacuna't, que Maldita.es i Servimedia, amb el suport de Google Digital News Innovation, desenvolupen contra la desinformació sobre les vacunes del coronavirus.


Sembla que també s'ha demostrat que les vacunes tampoc produeixen malalties autoimmunes, com manté el citat cartell, que alerta de la possibilitat d'un "xoc anafilàctic". La catedràtica en Immunologia Àfrica González afirma que "no hi ha cap evidència que això passe" .

Quant a si les vacunes poden causar malalties autoimmunes, González apunta que este tipus de patologies "són molt variades i de causes gens clares, però totes tenen una base genètica i ambiental, una d'elles és les infeccions, però no les vacunes".

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"El Golf de València registra de matinada dos terratrémols de magnitud 2,6 i 2,5" "A una parella a València, `Moro de merda, ves-te'n al teu país'"