Les multes als cotxes que no porten etiqueta d'emissions ja han arribat als seus primers amos

Este element serà d'ús obligatori a València, a partir de l'1 de desembre, i permet saber la petjada mediambiental de cada vehicle
Imatge d'una de les etiquetes d'emissions | València Diari

Les primeres etiquetes d'emissions de la Direcció general de trànsit (DGT) ja han estat enviades als seus destinataris a Madrid, Barcelona, València  ciutats de Granada i Sevilla. Encara que l'ús d'estes és voluntari els ajuntaments han decidit sancionar els conductors que no la porten de manera visible.

Segons informa 'Vózpopuli', Barcelona és la primera ciutat a utilitzar les etiquetes per controlar l'accés a les zones baixes d'emissions. Així, a partir de l'1 de desembre les persones que no mostren el distintiu mediambiental rebran una multa de 100 euros. En esta ciutat l'ús de l'etiqueta serà obligatori.

Altres mesures que ha posat l'ajuntament per garantir l'ús, és el reforç de patrulles destinades a vigilar si els conductors porten el distintiu. Un total de 48 patrulles seran destinades a esta acció. D'altra banda, Barcelona treballa en una promoció del transport públic i la inversió d'1,5 milions d'euros per a les càmeres de tràfic –i així regular el control d'accés a les zones de baixes emissions.

Imatge de la contaminació a Barcelona | Cedida

 

 

Les definicions
 

Segons el citat mitjà, actualment Tràfic ha distribuït quatre tipus d'etiquetes: etiquetes '0', etiquetes 'RESSÒ', etiquetes 'C' i etiquetes 'B'.

0 emissions: Són per als vehicles classificats en el Registre de Vehicles com a vehicles elèctrics de bateria (BEV), vehicles elèctrics d'autonomia estesa (REEV), vehicles elèctrics híbrids endollables (PHEV) amb autonomia mínima de 40 quilòmetres, i vehicles de pila de combustible.

RESSÒ: Ací s'incorporen els turismes i comercials lleugers classificats en el Registre de Vehicles com a vehicles híbrids endollables amb autonomia menor de 40 quilòmetres, vehicles híbrids no endollables (HEV), vehicles que utilitzen gas natural, gas natural comprimit o gas liquat del petroli. Al seu torn, entren els vehicles de més de vuit places i vehicles de transport de mercaderies que compleixen els requisits.

C: En esta categoria es troben els turismes i furgonetes petites classificats en el Registre de Vehicles com a gasolina EURO 4/IV, 5/V, o 6/VI, i dièsel EURO 6/VI. També s'abasta als vehicles de més de huit places i de transport de mercaderies matriculats a partir de 2014, independentment del seu combustible.

B: Finalment, en el distintiu groc s'inclou a aquells vehicles i furgonetes lleugeres classificats com a gasolina EURO 3/III o dièsel EURO 4/IV i 5/V. Així mateix, engloba els vehicles de més de 8 places i transport de mercaderies matriculats a partir de 2005, independentment del seu combustible.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Les duríssimes paraules de María Patiño sobre la infidelitat de Gustavo González" "FLIPA: Esta és la vagina més bonica del món"