Paguen 6.600 euros per sis monedes d'un cèntim

Es tracta d'un lot defectuós que es va encunyar a Itàlia
Imatge de la moneda d'1 cèntim italiana que podria valdre 6.000 euros | Cedida

 

La moneda d'un cèntim és eixa moneda que en més d'una ocasió ens ha caigut a terra i no ens hem acatxat a arreplegar-la, o que hem rebutjat en el supermercat per a no quedar-nos amb ‘xatarra’ en la cartera. Doncs bé, açò és alguna cosa que segurament no hauríem fet si haguérem sabut que existeix una moneda d'estes característiques a la qual valoren amb 6.000 euros.

Es tracta d'un model erroni que va encunyar l'Institut Nacional de la Moneda d'Itàlia. Els fets es remunten al 2002, quan van posar en circulació un lot de monedes la grandària de les quals s'igualava a la de dos cèntims, encara que el gràfic que la caracteritzava era el mínim dels euros. Davant d'este problema, va aparèixer una solució veloç: convertir la moneda en un bé de col·leccionista.

La primera signatura a desenvolupar esta iniciativa va ser Bolaffi, que va aconseguir ajuntar fins a sis unitats amb estes característiques, les quals va posar a la venda en 2013. La resposta de la proposta va ser contundent, un col·leccionista no va dubtar a pagar 1.100 euros per cada moneda, un total de 6.600 euros en total, convertint-se en els cèntims més cars del món.

Els dos euros de Finlàndia

Un altre cas semblant va ser el que es va protagonitzar en 2004 a Finlàndia. Davant l'ampliació de la Unió Europea, el país nòrdic no va dubtar a desenvolupar l'edició especial d'un milió de monedes de dos euros amb una il·lustració especial en memòria de l'esdeveniment en el continent.

La resposta dels col·leccionistes tampoc es va fer esperar. Si bé és cert que són una quantitat de monedes elevades i que moltes d'elles encara es troben en circulació, els especialistes en esta matèria no dubten a pagar fins a 60 euros per fer-se amb una d'estes unitats.

 

Imatge de la moneda de 2 euros de Finlàndia | Cedida

 

La commemoració de San Marino en 2005

Existeix encara un cas més de les característiques del d'Itàlia i Finlàndia. Es tracta de la moneda de dos euros que es va encunyar a San Marino en 2005, la qual també es va caracteritzar per ser una edició especial, i de les quals es van posar en circulació al voltant de 130.000 unitats per als ciutadans.

Actualment, són molts els col·leccionistes que segueixen apostant per fer-se amb una d'estes unitats, per les quals s'arriben a pagar fins a 120 euros en les cases de subhasta, multiplicant notablement el valor real del que disposa la moneda.

 

Imatge de la moneda de 2 euros de San Marino | Cedida

 

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!