El pare de Yéremi Vargas acumula ja tres denúncies per suposats abusos

La germana major de la segona víctima, filla de la seua exparella, va comptar a la Policia que li «va tocar el cul»


Juan Francisco Vargas, pare de Yéremi desaparegut fa 14 anys, acumula ja tres denúncies per suposats abusos sexuals. A la de la seua pròpia filla, la primera presentada, i la d'una altra menor de 12 anys, filla d'una exparella, es va sumar eixe mateix dia la de la germana de la segona víctima, una jove major d'edat.


Dimarts passat els agents de la UFAM (Unitat d'Atenció a la Família i la Dona) de la Policia es van traslladar des de Las Palmas fins a Port del Rosari (Fuerteventura) on la menor i la seua mare acabaven de denunciar uns tocaments ocorreguts a la fi de 2020 quan Juan Francisco vivia amb elles en eixa localitat després de mudar-se a l'illa per a passar el confinament.

Durant l'entrevista de diverses hores que van mantindre amb l'adolescent, la germana major, al punt ja de l'ocorregut, va relatar que a ella el nóvio de la seua mare li «havia tocat el cul» en una ocasió. Els agents li van explicar que eixa conducta està tipificada com a abús sexual, li van llegir els seus drets com a víctima i a continuació la xica va interposar una denúncia diferent de la de la seua germana xicoteta.

La Policia la va remetre al jutjat de guàrdia. El pare de Yéremi va ser detingut de nou el dijous arran de les noves denúncies.


El divendres Juan Francisco compareixia davant l'autoritat judicial per a respondre per la segona denúncia, però s'acollia al seu dret a no declarar.

Ahir, Juan Francisco Vargas acudia als jutjats de Sant Bartolomé de Tirajana per a signar davant l'autoritat judicial. Es tracta d'una de les mesures imposada per la jutgessa divendres passat, que va decretar la seua llibertat provisional després de prendre-li declaració amb motiu de l'acusació d'una menor, filla d'una de les seues exparelles, que assegura que va abusar sexualment d'ella. L'acusat ha de comparéixer cada dilluns des de hui. A més, té prohibit acostar-se a la xiqueta i eixir de l'illa de Gran Canària i li ha sigut retirat el passaport.

Juan Francisco va arribar als jutjats en un vehicle conduït per una altra persona i en un intent de passar desapercebut davant els mitjans de comunicació allí congregats, s'ha baixat del cotxe abans d'arribar a les dependències i ha tractat d'ocultar-se. Vestit amb camisa blanca i vaquers i amb una màscara fosca, Vargas ha esquivat les preguntes dels periodistes, a penes ha respost amb alguns monosíl·labs a les preguntes sobre la seua innocència.


En menys de deu minuts tornava a eixir, buscant el vehicle en el qual havia arribat. Els periodistes tornaven a insistir, qüestionant-li a més sobre la possible reobertura del cas sobre la desaparició del seu fill Yeremi, preguntes a les quals no ha volgut respondre. "Eres innocent? Negues els fets?". Juan Francisco s'ha limitat a afirmar amb el cap.


El pare de Yéremi Vargas podria enfrontar-se a una tercera denúncia per part d'una menor, segons ha informat la periodista Cruz Morcillo. "Em confirmen que la germana major ha denunciat que "una vegada li va tocar el cul", explica, "seria un presumpte delicte d'abusos, sí que està denunciat i ara ella és major d'edat", acaba indicant la periodista.

La reobertura del cas de Yéremi Vargas

 

Francisco Vargas tampoc ha volgut realitzar declaracions sobre la possible reobertura del cas de la desaparició del seu fill Yéremi Vargas.


Esta doble detenció es produeix just quan la família de Yéremi vol reabir el cas per a tractar de donar amb el cos. Anaven a haver-la presentat abans del confinament, però es va haver de paralitzar per la pandèmia, ja que llavors l'activitat en els jutjats es va detindre.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

"Investiguen un fort atac homòfob a un jove comes per 8 encaputxats" "Falsos funcionaris de la Diputació de Castelló sostrauen informació bancaria"