Arriba la 6a pastera en dos dies a la costa valenciana

Les pasteres han desembarcat en Orihuela, Pilar de la Horadada, Altea i Alacant
Les pasteres han arribat a Orihuela, Pilar de la Horadada, Altea i Alacant | Creu Roja Alacant

ACTUALITZAT 17.30 hores. Salvament Marítim ha interceptat en la vesprada d'este diumenge una pastera amb deu persones a bord, la quarta localitzada en les costes de la província d'Alacant durant esta jornada i la sisena del cap de setmana.

Després de detectar l'embarcació, Salvament Marítim ha procedit a traslladar a les persones que anaven a bord de la pastera al port d'Alacant, segons han explicat fonts de Creu Roja. Entre els migrants hi ha tres persones que possiblement són menors d'edat.

Altres tres pasteres han arribat este diumenge

Un total de tres pasteres, amb almenys 37 persones a bord, entre les que es troben set menors, han arribat durant este diumenge a les costes del Cap Roig d'Orihuela (Baix Segura) i Altea (Marina Baixa), en la província d'Alacant, segons han informat fonts de Creu Roja.

D'una banda, s'han interceptat dos pasteres de matinada en la zona de Cap Roig. Una embarcació de Salvament Marítim de Creu Roja amb base en Torrevieja ha remolcat una de les pasteres, amb 14 persones. L'embarcació 'Mirfak' s'ha encarregat de l'altra, a on anaven 15 persones. Fins a 29 migrants han hagut de ser atesos.

D'altra banda, ha arribat una tercera embarcació a Altea. Huit persones han rebut atenció en les dependències de la Guàrdia Civil de la localitat, tots ells hòmens majors d'edat i en bon estat de salut, segons les mateixes fonts.

25 persones van arribar dissabte

Amb l'arribada d'estes tres pasteres, són 61 els migrants que han desembarcat en les costes alacantines este cap de setmana. Durant la matinada de dissabte, una altra embarcació amb set persones a bord va arribar a la Platja Riu Sec, en el Pilar de la Horadada (Baix Segura). Els set migrants eren hòmens i van ser atesos per principi d'hipotèrmia, segons ha informat Creu Roja.

Cap a les 16 hores de dissabte, una altra pastera arribava al Cap de l'Horta, en la ciutat d'Alacant (l'Alacantí), amb unes 17 persones, tot i que van fugir només tocar terra. 13 hòmens van poder ser localitzats en bon estat de salut i seran retornats al seu país d'origen, segons ha informat la Policia Nacional. 

També pots llegir...

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"2 menors graven a un company de classe canviant-se de roba i difonen el vídeo en València" "8 detinguts en Castelló per més de 150 robatoris en edificis públics de 13 províncies"