La policia ja sap qui ha enviat el sobre amb una navalla a la ministra

El sobre va arribar ahir al matí al ministeri

La Policia Nacional ja ha identificat a la persona que ha enviat un paquet amb una navalla tacada de sang a la ministra de Turisme, Comerç i Indústria, Reyes Maroto. Segons ha avançat el diari 'ABC', es tracta d'una persona diagnosticada d'un trastorn esquizofrènic que ha estat identificada a El Escorial. En el paquet en el qual anava introduïda la navalla, l'autor dels fets havia inclòs un nom i uns cognoms, a més d'una adreça postal, que han resultat ser reals.

En este sentit, doncs, la Policia Nacional ha pogut localitzar amb facilitat a l'autor dels fets, que com ja han avançat les primeres informacions, sofreix un trastorn esquizofrènic. El fet de posar les seues dades bàsiques en el remitent ha facilitat la seua troballa i identificació. Després d'això, el govern espanyol ha informat que s'ha obert una recerca sobre esta qüestió.

Un paquet amb una navalla amb sang en el seu interior

Ha sigut este dilluns al migdia quan ha transcendit que la ministra de Turisme, Comerç i Indústria, Reyes Maroto, havia rebut al seu nom, a la seu del ministeri, un paquet en forma de sobre. En el seu interior, ha aparegut una navalla de grandària mitjana amb taques vermelles que s'està analitzant si, efectivament, es tracta de sang, o per contra és algun tipus de pintura o de tint. Des del mateix ministeri liderat per Reyes Maroto han explicat que la navalla anava introduïda entre dos CD que impedien que l'arma blanca fos detectada a través de l'escàner de detecció d'objectes metàl·lics.

Segons han explicat diversos mitjans, el paquet rebut era un sobre de grandària foli, a l'interior del qual s'incloïen folis engrapats amb còpies de missatges de Whatsapp i també de Twitter. «A més, un foli manuscrit amb paraules soltes i frases que encara no podem detallar», han explicat des del Ministeri de Turisme, Comerç i Indústria. El sobre l'ha obert la secretària personal de la ministra Maroto, que ha informat del seu contingut a la ministra a través d'una trucada de telèfon.

La ministra Maroto, vicepresidenta madrilenya si Gabilondo guanya

La ministra Reyes Maroto forma part del govern central des de l'arribada al poder del president Pedro Sánchez, el juny de 2018. En l'executiu de coalició, va repetir en el càrrec, de manera que s'encamina ja cap al seu tercer aniversari com a ministra. Una efemèride que complirà en cas que Ángel Gabilondo no governe la Comunitat de Madrid el pròxim 4 de maig. El candidat socialista va anunciar fa uns dies que Maroto seria la seua vicepresidenta econòmica en el cas d'accedir a la presidència regional.

Des de llavors, Reyes Maroto ha reactivat la seua presència en la campanya electoral madrilenya, i hem pogut veure-la abrigallant al candidat Ángel Gabilondo en diversos actes públics. L'augment de la seua presència mediàtica ha coincidit amb l'arribada al ministeri, este dilluns, del paquet amb missatges amenaçadors i una navalla aparentment ensangonada.

Amenaces a membres del govern i altres líders polítics

La carta amenaçant a la ministra de Turisme, Comerç i Indústria se suma a les que ja han rebut en els últims dies altres membres destacats de la política espanyola. Pablo Iglesias rebia divendres passat un paquet amb diverses bales, que també arribaven al ministre d'Interior, Fernando Grande-Marlaska, i a la directora de la Guàrdia Civil, María Gámez. Les amenaces anònimes a diversos líders polítics de l'esquerra del nostre país, doncs, s'han tornat gairebé habituals en els últims dies, alguna cosa que posa en risc la seua seguretat i augmenta la preocupació dels seus entorns.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

"Huit anys de presó per abusar sexualment de la neta menor de la parella" "El Suprem rebaixa la condemna a Juana Rivas de 5 a 2 anys i 6 mesos de presó"