Preocupació en Rafelguaraf per una onada d'incendis

Només esta setmana se n'han produït dos
S'han produït dos incendis en l'última setmana | Wikipedia

Alarma en Rafelguaraf, en la comarca de la Ribera (València), per una sisena d'incendis en la localitat en un mes i mig. En l'última setmana s'han produït dos incendis en dos camps abandonats que tot apunta a que han sigut intencionats, com ha afirmat l'alcaldessa de la localitat, Rafaela Aliaga.

Segons informa 'Levante-EMV', el primer de la setmana es va produir cap a les cinc de la matinada de dimarts, quan un llaurador que anava al camp va vore les flames i va saltar l'alarma, perquè el foc s'estengué pel Barranc de Cabot, encara que va poder ser controlat pels bombers. El segon, va ser dimecres pel matí.

«Pràcticament totes les setmanes des de què s'alçà el confinament estem tenint algun i sempre comencen en un camp abandonat», afirma Aliaga, tot i que destaca que «per sort, de moment no ha passat res, però estem molt preocupats perquè quan arriba l'estiu solem tindre molts incendis».

I és que Rafelguaraf és considerat un municipi d'alt risc, ja que el 36,5% de la seua superfície és terra forestal. Per això, des de l'Ajuntament, a través de l'empresa Medi XXI, han elaborat un Pla de Prevenció d'Incendis Forestals. Un document exigit per la llei per a municipis amb hectàrees forestals d'alt risc com és el cas de Rafelguaraf.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Atraca a una dona i l'amenaça en ple carrer en València" "Familiars asseguren que el pres trobat mort en Albocàsser «va ser assassinat»"