La jutgessa ordena el processament de 'La Manada' de Callosa d'En Sarrià

Els violadors gravaren l'agressió sexual amb els seus mòbils
Els quatre violadors seguiran en presó provisional | EFE

La titular del Jutjat de Primera Instància i Instrucció 4 de la Vila Joiosa ha processat als quatre xics investigats per violar en grup a una xica en Callosa d'en Sarrià, en la Marina Baixa (Alacant), l'1 de gener de l'any passat, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV).

La instructora considera els fets com un presumpte delicte d'agressió sexual comesa per cada processat. A demés, cada un d'ells seria cooperador necessari dels presumptes delictes comesos pels altres tres.

La jutgessa ha decidit mantindre la situació de presó provisional dels quatre processats i els ha requerit per a que cada un pague una fiança de 15.000 euros per a cobrir les possibles responsabilitats civils. Igualment, els ha citat per al pròxim 24 de juliol per videoconferència des dels centres penitenciaris a on es troben presos.

L'ordre de processament, notificada ahir a les parts i contra la que cap recurs de reforma, enumera els indicis racionals de criminalitat recaptats durant la instrucció de la causa.

Gravacions de l'agressió sexual «degradant, denigrant i ultrajant»

A demés de les manifestacions de la perjudicada i d'altres testimonis, existixen gravacions de la presumpta agressió sexual fetes pels mateixos acusats amb els seus telèfons mòbils d'«un caràcter degradant, denigrant i ultratjant», segons la jutgessa.

En elles s'aprecia que la víctima «no té cap control sobre si mateixa» i «no és capaç de moure's o d'alçar si més no el cap», només emet alguna «queixa ofegada» i conseguix dir que no en diverses ocasions. D'altra banda, l'acte detalla que eixes gravacions mostren com els quatre acusats l'agredixen sexualment mentres parlen i s'escolta fins i tot algun riure.

  

imàtgensvehicleBenidorm«No hi ha dubtes de l'absoluta falta de control de la víctima sobre la seua mateixa persona»

Els mateixos familiars els van sorprendre i avisaren a la Policia

La presumpta agressió sexual es va produir en un baix o local propietat de la família d'un dels investigats. De fet, eixos mateixos familiars van sorprendre al grup en eixa situació i van avisar a la Policia.

Els agents de la Policia Local i de la Guàrdia Civil que van acudir al lloc dels fets van trobar a la xica nua de cintura cap avall i van comprovar que no era capaç d'alçar-se ni pràcticament d'articular paraula, segons arreplega l'acte.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Posible contagio de coronavirus procedente de Alemania en el Aeropuerto de Alicante" "Ara mateixa: Greu incendi forestal en Monòver"