Quatre persones detingudes per segrestar a dos xics i demanar 150.000 euros de rescat en Alacant

Els havien traslladat fins a una altra província espanyola
Demanaven per ells 150.000 euros | M.G.

Quatre persones d'entre 25 i 35 anys han sigut detingudes pel presumpte segrest durant diferents dies de dos xics capturats en la província d'Alacant i retinguts en Fuengirola (Màlaga), pels que demanaven un rescat de 150.000 euros.

L'operació ha sigut dirigida pel jutjat alacantí d'Instrucció número 1 d'Orihuela, en la comarca del Baix Segura (Alacant), i han participat guàrdies civils d'Alacant, Màlaga, Múrcia i la Unitat Central Operativa (UCO), de Madrid. A demés, a causa de la perillositat dels autors i a la gravetat dels fets ha sigut necessària l'actuació del Grup d'Acció Ràpida (GAR) i de la Unitat Especial d'Intervenció (UEI) per a assegurar una casa i efectuar les detencions.

Durant la captivitat, les víctimes a penes van rebre aliment i es van vore obligades a fer-se les seues necessitats damunt, a demés de ser agredides i amenaçades amb ser mutilades i, fins i tot, assassinades si no es feia efectiu el rescat. Per eixos fets, als quatre arrestats se'ls atribuïxen els delictes de segrest i pertinença a organització criminal.

Les víctimes havien sigut assaltades i introduïdes en un cotxe en l'autovia A7, entre Alacant i Múrcia, la nit del passat 30 de setembre. Els captors van posar immediatament rumb a la província de Màlaga i en el trajecte altre cotxe van eludir qualsevol control policial.

Van ser dos familiars les que van denunciar la desaparició

La veu d'alarma la van donar en la província d'Alacant la germana i la mare d'un dels segrestats, que van acudir a la Guàrdia Civil a la busca d'auxili després de conéixer que tenien al seu afí tancat en algun lloc desconegut i que, a canvi del seu alliberament, els exigien el pagament d'una exorbitant quantitat de diners, baix amenaça de mort.

Davant de la gravetat dels fets, es va activar un ampli dispositiu policial i la investigació va permetre situar als captors en una casa unifamiliar del nucli urbà de Fuengirola, a on finalment van ser alliberats els segrestats a causa de la pressió de la Guàrdia Civil.

Al principi es pensava que només hi havia un segrestat, però al llarg de l'operació es va descobrir que hi havia una altra persona capturada, encara que en este cas la seua família havia optat per pagar el rescat sense acudir als cossos policials.

En el registre es van intervindre els terminals telefònics empleats per a fer les telefonades a través de les que s'havien imposat les condicions econòmiques per a l'alliberament dels dos xics i també es van aprehendre els dos cotxes usats i diners en efectiu, entre altres efectes.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Ferit un menor en xocar amb la bici contra un cotxe en Castelló de la Plana" "Ferida en un incendi en sa casa en València"