Rebuig a la presó de Villena a l'atac que va patir la sotsdirectora de Seguretat

El secretari general d'Institucions Penitenciàries, Ángel Luis Ortiz, i la subdelegada de Govern a Alacant, Araceli Poblador s'han sumat a la concentració

El secretari general d'Institucions Penitenciàries, Àngel Luis Ortiz, I la subdelegada de Govern a Alacant, Araceli Poblador, S'han sumat a la concentració dels treballadors del Centre Penitenciari Alacant II.

Esta concentració en la qual s'ha guardat un minut de silenci, també s'ha realitzat a nivell nacional, i ha estat en repulsa per l'atac que va patir la sotsdirectora de Seguretat de centre, dilluns passat, a la porta de casa seua.

"De manera voluntària, la immensa majoria dels centres han volgut expressar el seu suport a esta companya que va patir l'agressió", ha explicat Ortiz. "És aventurat treure conclusions, sobretot quan no tenim informació sobre qui van ser els agressors", afegeix.

Pel que fa a l'incident a l'interior de la presó, en què tres funcionaris-penitenciaris van haver de reduir i immobilitzar a un intern, Àngel Luis Ortiz ha avançat que s'ha fet una investigació.

Gràcies a les declaracions i les imatges gravades, "es transformarà en un expedient disciplinari", assegura.

Estes tres funcionar-segueixen de baixa per les lesions que van patir. L'intern, però, es troba bé i ha estat traslladat a una presó de la Comunitat de Madrid. Este intern, però, s'ha pogut saber que es trobava dins d'un programa aplicat a persones amb problemes de salut mental.

Este expedient disciplinari, segons Ortiz, es realitzarà amb la garantia que està condicionat pel procediment judicial que se segueix en el Jutjat de Villena. Així, es determinarà com va ser l'actuació: "Tot això ho haurà de dir el jutge", Afirma.

D'altra banda, "no hi ha constància d'amenaces a director de la presó", confirma el secretari general d'Institucions Penitenciàries. Per això, les úniques amenaces van ser les rebudes per la subdirectora, a través d'un nombre desconegut i de què s'intenta trobar vincles.

En esta concentració, bé és cert, no ha assistit la quantitat de funcionaris que s'esperaven. Ortiz troba una explicació: "No poden abandonar el servei. Hi ha persones dins que no poden eixir, però jo estic segur que hagueren estat, perquè són professionals íntegres", respon.

La subdelegada de Govern, Araceli Poblador, ha tornat a condemnar l'agressió i ha fet especial èmfasi que "s'han posat tots els mitjans perquè este atac s'aclarisca el més prompte possible". A més, la subdelegada ha aclarit que no pot donar informació sobre la investigació que està en marxa.

En la jornada de hui, per tant, mitjançant estes concentracions, s'ha deixat clara la defensa de la bona feina de les i els professionals penitenciaris, que no abaixaran els braços fins a fer justícia.
 

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Busquen a un menor desaparegut a la Pobla de Farnals" "Extingeixen dos incendis amb un ferit de matinada a Alacant"