Detinguts per robar a persones d'edat avançada a Cullera

Es valien d'un estratagema, que consistia a abocar algun tipus producte sobre estos, traient unes tovalloletes higièniques de les seues bosses i, amb l'excusa de netejar-les, procedirien a sostraure-li els seus diners

La Guàrdia Civil, en el marc de l'Operació “SERFAL”, va procedir a la detenció d'un grup criminal integrat per 4 persones, dos homes i dos dones, com a presumptes autors de la comissió diversos Delictes de Furts a persones d'avançada edat.


Les investigacions van començar per part de la Guàrdia Civil de Cullera, amb motiu de la incipient alarma social i sensació d'inseguretat pública creada en esta localitat, davant la proliferació de furts a persones majors a l'eixida de les entitats bancàries.


Les detencions per part dels agents, es van produir “in fraganti” en el moment que els presumptes autors anaven a perpetrar un furt a dos persones d'avançada edat, les quals havien realitzat un reintegrament per valor de 950 euros, minuts abans en una entitat bancària de Cullera, evitant així un nou delicte de furt.MODUS OPERANDI


Consistia a desplaçar-se a diverses localitats de la Comunitat Valenciana, on els autors localitzaven i assenyalaven a les víctimes, a les altres dos integrants del grup criminal, per a procedir a estos furts.

Per a això, estos accedien a l'interior de les oficines de les entitats bancàries, observant les operacions realitzades per persones d'avançada edat. Instants abans que estes abandonaren les oficines i, sense realitzar cap operació bancària, els autors eixirien primer, per a no ser detectats, ni reconeguts posteriorment, per les seues víctimes.

Després de contactar amb les dones, que es trobaven en els voltants de les oficines bancàries, estes  seguien discretament a les seues víctimes fins a algun carrer menys transitat, per a poder accedir a elles, on eren abordades.


Per a això es valien d'un estratagema, consistent a abocar algun tipus producte sobre estos, traient a continuació unes tovalloletes higièniques de les seues bosses i, amb l'excusa de netejar-les, procedirien a registrar tant les bosses com les butxaques, aprofitant la confusió del moment, amb la intenció de sostraure els diners en efectiu que minuts abans haurien tret dels seus comptes.


Els presumptes autors triaven acuradament a les víctimes, aprofitant-se de la vulnerabilitat d'estes, persones que a causa de la seua edat i circumstàncies físiques no podien oposar resistència.

A més, els presumptes autors, valent-se de les actuals circumstàncies sanitàries i socials que ha propiciat la pandèmia de COVID-19, van establir nombroses mesures de seguretat en nom de no ser reconegudes per les víctimes i els agents, com ara: portar diverses màscares, de diferents colors, així com vestir diverses peces per a, després de la comissió dels fets delictius canviar d'aspecte.

A més d'això, durant els fets els autors, una vegada comés el fet delictiu, abandonaven el lloc en direccions oposades i establint mesures per a no poder ser localitzats.

Per tot això, la Guàrdia Civil de Cullera, va procedir a la detenció de 4 persones, 2 homes de dos dones de nacionalitat colombiana i espanyola, i d'edats compreses entre els 26 i 51 anys, pels presumptes delictes de furt.

Els detinguts i les diligències instruïdes han sigut entregades en el Jutjat de Primera Instància i Instrucció Núm. 1 de Sueca.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Jordi Hurtado compleix hui anys: el presentador que no és fa major" "50 anys de presó per a l'home que va assassinar als seus dos fills a Godella"